Rețetă de găluște chinezești cu ciocolată și susan
Delicioase și inedite, cu surprize la interior, aceste găluște chinezești cu ciocolată și susan cuceresc orice iubitor de desert.
Publicat: Luni, 14 Octombrie 2019, 20:04 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:03Delicioase și inedite, cu surprize la interior, aceste găluște chinezești cu ciocolată și susan cuceresc orice iubitor de desert.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de găluște chinezești cu ciocolată și susan:
- 500 g făină din orez glutinos
- 1 pahar mare de apă la temperatura camerei
- 50 g susan
- 50 g arahide în coajă coapte (8 buc.)
- 1 linguriță mică de zahăr
- 16 bucăți de ciocolată tip buburuza
- 95 g lapte praf (1/4 din 380 g)
- Zmeură uscată pentru decor
Rețetă de găluște chinezești cu ciocolată și susan - Preparare
Într-un bol mare, turnăm 250 g făină la care se adaugă trepatat apă din pahar, până când devine o coca ușor maleabilă.
Se lasă 10 minute în bolul acoperit cu capac, iar între timp se vor pisa în mojar susanul, alunele decojite și zahărul.
Se așează pe tocător coca și puțină făină de care ne vom ajută în cazul în care această este prea moale. Coca se va tăia în cubulețe egale de aprox. 2 cm, ce vor fi modelate în mingiuțe, apoi coșulețe.
În fiecare coșuleț se adaugă câte o bucată de ciocolată, apoi amestecul făcut în mojar, după care urmează să fie transformate din nou în mingiuțe.
Continuăm până când obținem 12 mingiuțe umplute, mai exact galustele.
- Vedeți și Rețeta Găluște cu caise!
Apa se fierbe, iar când clocotește adăugăm găluștele care vor fi scoase după un minut de la momentul în care încep să plutească.
Amestecăm în boluri puțină apă și lapte praf, apoi adăugăm câte 3 găluște în fiecare bol.
La sfârșit presărăm zmeură uscată și mărunțită pentru a decora desertul.