Reţetă de tartă franțuzească cu bacon și praz. Rețeta Quiche Lorraine
Direct din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o Reţetă de tartă franțuzească cu bacon și praz. Rețeta Quiche Lorraine.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 28 Aprilie 2020, 13:22 | Actualizat: Marti, 28 Aprilie 2020, 13:34Cu aluat fraged, condimentat și umplutură de bacon cu praz, dar și alte ingrediente, este de-a dreptul delicioasă această tartă sărată, perfectă pentru orice masă din zi!
Ingrediente pentru Reţetă de tartă franțuzească cu bacon și praz - Rețeta Quiche Lorraine:
- Aluat:
- 350 gr făină
- 125 gr unt 82
- 125 gr mascarpone
- 1 ou
- 1 linguriță de chimen
- 1/2 linguriță de sare
- Pentru umplutură:
- 250 gr bacon
- 2 fire de praz
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 6 ouă
- 2 linguri de smântână
- sare și piper
- 150-200 gr pecorino, sau brânza preferată
- Pentru servit:
- sparanghel verde, tras la tigaie
- roșii cherry
Cum se prepară Reţetă de tartă franțuzească cu bacon și praz - Rețeta Quiche Lorraine
Pentru aluat fraged de tartă sărată, se cerne făina într-un vas, se adaugă untul rece, tăiat cuburi, oul, sarea, chimenul și mascarponele. Se frământă aluatul, de preferat cu mâinile, apoi se dă la rece pentru 30 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.
Baconul se taie în cubulețe mici și se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă prazul tocat rondele. Se lasă să se tempereze, se adaugă ouîle și smântâna, precum și brănza răzuită, sare și piper după gust.
Pe aceeași temăSe scoate aluatul de tartă de la rece și se tapetează cu el interiorul unei forme de tartă, sau de tort. Se înțeapă cu o furculiță din loc în loc.
Se toarnă umplutura în interiorul aluatului și se dă tarta la cuptor, la 165-170 de grade, pentru 30 de minute.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi cu sparanghel verde, tras la tigaie și roșii cherry.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii, dar și sfaturi culinare de la Vlăduț, urmăriți materialul video de mai jos: