Rețeta Korean hot pot sau Oală încinsă coreeană
Gustoasă, picantă, hrănitoare și sățioasă, chiar merită încercată rețeta Korean hot pot sau Oală încinsă, coreeană!
Publicat: Marti, 24 Septembrie 2019, 20:04 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:06Gustoasă, picantă, hrănitoare și sățioasă, chiar merită încercată rețeta Korean hot pot sau Oală încinsă, coreeană!
Rețeta Korean hot pot sau Oală încinsă coreeană - Ingrediente
- 300 gr orez
- 200 ml ulei
- 2 cepe galbene
- 500 gr ciuperci shiitake
- 5 ciuperci King oyster
- 5 ciuperci champignon
- 2 legături de ceapa verde
- 4 morcovi
- baby napa cabbage
- 500 gr carne de vită foarte fragedă
- 1 căpățână de usturoi
- 1 bucată de ghimbir
- Sare
- Zahăr
- Sos de soya pentru supă
- Pastă doenjang
- Pastă gochujang
- Gochugaru
- tăiței coorean
- Kimchi
Rețeta Korean hot pot sau Oală încinsă coreeană - Mod de preparare
Într-un wok adăugăm 2 căni de apa apoi adăugăm sos de soya pentru supă, pasta doenjang, pasta gochujang, gochugaru, ghimbir ras și usturoi ras, sare, zahăr și le amestecăm bine, pe foc.
- Vedeți și Rețeta Supă coreana picantă!
Adăugăm carnea de vită, tocată cuburi și lăsăm totul să fiarba vreo 5 minute, dupa ce a fiert scoatem carnea și o punem deoparte. Între timp tăiem legumele pe care le vom adăuga în wok și le lăsăm să fiarbă. După 10 minute de fierbere adăugăm carnea și lăsăm totul să fiarbă încă 15 minute. În ultimele 5 minute adăugăm tăițeii.
Când totul e gata adăugăm în bol orezul, sumatate de korean hot pot și servim împreună cu kimchi.
- Citiți și articolul Simplitate și sănătate: bucătăria coreană!