Risotto de sfeclă roșie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille
Culoare și savoare într-un preparat de nerefuzat: Risotto de sfecla rosie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille.
Publicat: Marti, 15 Octombrie 2019, 21:03 | Actualizat: Luni, 22 Februarie 2021, 16:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Culoare și savoare într-un preparat de nerefuzat: Risotto de sfecla rosie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille.
Rețeta Risotto de sfecla rosie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille - Ingrediente
- 1kg orez arborio
- 200 ml vin alb
- 300 gr ceapă albă
- 2 crenguțe de cimbrișor
- 600 gr brânză de capră
- 6-8 ouă de găină
- 200 gr făină
- 200 gr pesmet
- sfeclă roșie marinată
- 200 gr parmezan solid
- 2 legături mărar
- ulei de măsline
- lăstari de mazăre
- sare și piper
- 1 kg miropoix de legume
Rețeta Risotto de sfecla rosie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille - Preparare
Se călește ceapa albă, tocată mărunt, în ulei de măsline până devine translucidă. Se adaugă orezul și se lasă câteva minute, apoi se stinge cu vin. Se lasă să se evapore alcoolul și se adaugă stock de legume, sau apă.
Se poșaza 4 ouă în apă clocotită cu sare și oțet, apoi se scot cu o paletă și se lasă să se tempereze. Se trec prin făină, 2 ouă bătute cu sare și piper și la final prin pesmet și se prăjesc în ulei.
- CITEȘTE ȘI Cum se fac ouăle poșate!
Brânză se tosteaza cu un blowtorch.
Din parmezan răzuit se realizează tuille la cuptor.