Ce poți face cu micii rămași pentru a doua zi - Rulouri din aluat dospit cu mici de casă
Dacă ai servit mici și ți-au rămas câțiva pentru a doua zi, poți prepara cu ei aceste delicioase rulouri din aluat dospit cu mici de casă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 01 Mai 2020, 07:41 | Actualizat: Vineri, 01 Mai 2020, 08:04Ideea acestor rulouri din aluat dospit cu mici de casă, aparține lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, care a preparat în cadrul matinalului aceste delicioase rulouri, cu mici proaspăt preparați, dar putem prepara rețeta și a doua zi, cu micii rămași nemâncați.
Ingrediente pentru rețeta de rulouri din aluat dospit cu mici de casă :
- Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 250 ml apă caldă
- 25 gr drojdie
- 300 gr lapte bătut sau iaurt
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- Pentru umplutură:
- mici
- muștar
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță de lapte
Cum pregătim rețeta de rulouri din aluat dospit cu mici de casă
Pentru a pregăti aluatul dospit pentru rulouri, mai întâi diluăm drojdia împreună cu zahărul în apa caldă și o lingură de făină, apoi adăugăm amestecul rezultat, la mijlocul făinii, cernută într-un vas și amestecată cu sarea. Lăsăm plămădeala să se activeze, apoi începem să frământăm aluatul, adăugând și laptele prins, sau iaurtul.
Lăsăm aluatul să se dospească 30 de minute, timp în care preparăm micii pe grill, sau pe grătar.
Întindem aluatul în foi subțiri și ungem foile cu muștar. Așezăm câte 3 mici pe fiecare foaie de aluat și îi înfășurăm în aluat.
Vedeți AICI cum se prepară în casă pasta de mici!
Transferăm rulourile de aluat în tavă și le mai lăsăm 10-15 minute la odihnut.
Ungem aluatul la suprafață cu gălbenuș amestecat cu lapte și coacem delicioasele rulouri cu mici pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Le lăsăm să se tempereze, apoi le putem porționa și servi cu mare poftă, cu un plus din muștarul preferat.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii, accesați și materialul video de mai jos, din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.