Salată de couscous cu legume proaspete și piept de pui, în stil grecesc. O sursă excelentă de proteine, pentru aportul energetic necesar organismului!
Direct de la Jamie Oliver din bucătărie, o delicioasă salată de couscous cu legume proaspete și piept de pui, în stil grecesc, pentru a te menține în formă, pe tot parcursul zilei.
Publicat: Marti, 06 Februarie 2018, 10:10 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:11Direct de la Jamie Oliver din bucătărie, o delicioasă salată de couscous cu legume proaspete și piept de pui, în stil grecesc, pentru a te menține în formă, pe tot parcursul zilei.
Ingrediente
- 2 buc. piept de pui
- 170 g couscous
- 6 fire ceapă verde
- 20 g măsline negre
- 100 g roșii cherry, coapte
- 1/2 castravete
- ulei de măsline
- piper roșu
- piper negru
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 lămâie
- 100 g iaurt natural, degresat
- 1/2 caserolă de mentă proaspătă (15g)
- 1 morcov
- ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare salată de couscous cu legume proaspete și piept de pui, în stil grecesc
Puneți apă într-un vas, pe foc și lăsați-o să atingă punctul de fierbere.
Tăiați ceapa verde în rondele.
Scoateți sâmburii de la măsline și tăiați-le în rondele.
Roșiile cherry tăiați-le în jumătăți.
Puneți couscous-ul într-un castron și acoperiți-l cu 250 ml de apă fierbinte.
Acoperiți vasul cu o farfurie și lăsați-l deoparte.
În timp ce cuscusul se hidratează, răzuiți castravetele, adăugați un praf de sare de mare și lăsați-l așa timp de 5 minute.
Între timp, preparați pieptul de pui.
În ulei de măsline, încins, adăugați puțin oregano și un praf de piper negru.
Adăugați și coaja de lămâie rasă, apoi turnați totul peste carnea de pui, masând-o pe toate părțile.
Stoarceți bine castravetele ras, apoi amestecați-l cuiaurtul și zeamă de lămâie.
Adăugați un praf de piper și jumătate din frunzele de mentă tocate mărunt.
Curățați morcovul și răzuiți-l cu dispozitivul special, în fâșii lungi și late.
Presărați sare și piper peste ele și stropiți-le cu zeamă de lămâie.
Încălziți o tigaie antiaderentă, la temperatură medie spre mare și rumeniți bine puiul pe toate părțile, timp de 10 minute. Tăiați-l apoi în felii.
Couscous-ul hidratat se amestecă cu ceapa, roșiile, măslinele, restul de mentă tocată.
Adăugați 2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin și sucul de jumătate de lămâie. Se amestecă bine și se potrivește gustul cu piper negru.
Serviți salata de cuscus cu legume, împreună cu salata de morcov, pieptul de pui și sosul tzatziki.
Să vă fie de folos!