Supă-cremă de cartofi cu usturoi copt și bacon afumat. Un preparat gustos și sățios
Este foarte gustoasă și sățioasă o astfel de Supă-cremă de cartofi cu usturoi copt și bacon afumat! Usturoiul copt îi conferă un gust deosebit!
Publicat: Vineri, 12 Ianuarie 2018, 09:34 | Actualizat: Marti, 11 August 2020, 16:03- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este foarte gustoasă și sățioasă o astfel de Supă-cremă de cartofi cu usturoi copt și bacon afumat! Usturoiul copt îi conferă un gust deosebit!
Ingrediente pentru rețeta Supă-cremă de cartofi cu usturoi copt și bacon afumat:
- 500 g cartofi albi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstîrnac
- 1/4 rădăcină țelină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 50 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 legatură de pătrunjel
- 3-4 frunze de busuioc
- 5 căței de usturoi copți
- 150 ml de smântână de gătit
- Pentru servit:
- pâine prăjită sau crutoane
- bacon afumat, prăjit
Mod de preparare al rețetei de Supă-cremă de cartofi cu usturoi copt și bacon afumat
Curățăm cartofii, îi tocăm în cuburi și îi punem la fiert în apă cu sare.
Tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în uleiul de măsline.
Adăugăm albiturile tocate în cuburi și le călim și pe acestea puțin.
Le adăugăm în vasul cu cartofi. Adăugăm și câteva frunze de busuio rupte în bucăți.
Cănd legumele sunt fierte, scurgem 3/4 din lichid și le pasăm ca pentru piure, apoi le trecem prin sită.
Adăugăm și din zeama fierbinte, smântâna ușor încălzită, usturoiul copt și pasat, precum și untul.
Omogenizăm supa cremă de cartofi și-i potrivim gustul de sare și piper.
O servim cu felii de pâine prăjită și cuburi de bacon afumat, rumenite, precum și verdeață tocată.