Tabbouleh de linte. Un preparat ușor și sănătos, perfect pentru perioadele de post!
Pentru că lintea are un conținut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor și proteină și un conținut extrem de scăzut de grăsimi, Jamie Oliver ne propune să o folosim într-o rețetă ușoară de tabbouleh.
Publicat: Marti, 06 Martie 2018, 11:03 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:58Pentru că lintea are un conținut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor și proteină și un conținut extrem de scăzut de grăsimi, Jamie Oliver ne propune să o folosim într-o rețetă ușoară de tabbouleh.
Ingrediente tabbouleh de linte
- 200 g linte
- 1 legătură de ceapă verde
- 200 g roșii cherry coapte
- 1 legătură de patrunjel proaspăt
- 1 legătură de menta proaspătă
- ulei de măsline extra virgin
- 1 lămâie
- sare de mare
- piper negru măcinat
Mod de preparare tabbouleh de linte
Se clătește și se fierbe lintea în apă sărată, apoi se lasă deoparte până se răcește.
Se taie și se toacă fin ceapa verde, se înjumătățesc roșiile, apoi se toacă mărunt frunzele de ierburi.
Se amestecă lintea răcită cu ceapa verde, roșiile, verdețurile și 4 linguri de ulei.
Se adaugă suc de lămâie, după gust, și se asezonează cu sare de mare și piper negru, apoi se poate servi.