Tartiflette - o rețetă tradițional franțuzească
Publicat: Marti, 10 Octombrie 2017, 18:28 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:33O rețetă interesantă de cartofi gratinați, inspirată din bucătaria franceză.
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 1,5 l creme fresh
- 300 gr ceapă albă
- 400 gr lardons fumme
- nucșoară
- sare
- piper
- 500 gr brânză reblonchon
- germeni de praz
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se taie în cuburi, apoi se se pun la fiert în creme fresh.
Se adaugă sare, piper și nucșoară, după gust.
Între timp, se călește ceapa în ulei încins, apoi se adaugă lardon și se lasă la prăjit, amestecând îngredientele.
După ce au fiert cartofii, se ațază într-o tavă pentru copt, împreună cu ceapa și lardonul, se pune brânza reblonchon deasupra și se lasă la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze ușor, apoi se porționează, se așază în farfurii și se decorează cu germeni.