Rețetă de tocăniță de pui cu ceapă și mămăliguță cu lapte, gătită de Claudia Radu, la Chefi la cuțite
În primul battle al emisiunii culinare Chefi la cuțite, au intrat la duel echipa lui Chef Florin Dumitrescu și echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu. Tema dulelului a fost tocănița, iar prima rețetă degustată a fost o delicioasă rețetă de tocăniță de pui cu ceapă și mămăliguță cu lapte.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 12:13 | Actualizat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 14:31- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Concurenta Claudia Radu, din echipa lui Chef Florin Dumitrescu, i-a impresionat pe cei trei jurați în prima confruntare individuală a emisiunii ”Chefi la cuțite” din sezonul 8, cu o simplă și foarte gustoasă rețetă de tocăniță de pui cu ceapă și mămăliguță cu lapte.
Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de pui cu ceapă și mămăliguță cu lapte:
- Pentru tocăniță:
- 1 kg pulpe de pui dezosate
- 600 gr ceapă
- 450 gr pastă de roșii
- ulei
- sare și piper
- boia de ardei
- ceapă verde pentru decor
-
Pentru mămăliguță:
- 400 gr mălai
- 1200 ml lapte
- sare
- 1 cub de unt
Cum se prepară rețeta de tocăniță de pui cu ceapă și mămăliguță cu lapte
Preparare tocăniță de pui cu ceapă.
Mai întâi se porționează carnea de pui în bucăți mai mici, apoi se asezonează cu sare și piper și se pune la rumenit în ulei. Se amestecă până se rumenesc bucățile uniform, apoi se adaugă ceapa curățată și tocată julien.
Din nou se amestecă ingredientele intens, pentru a se pătrunde și ceapa și a se împrieteni gusturile, după care se adaugă pasta de roșii și apă fierbinte, atât cât ingredientele să fie bine acoperite. Se lasă tocănița să fiarbă până scade, timp în care se asezonează cu condimentele necesare
Preparare mămăliguță cu lapte.
Se pune laptele la fiert și se lasă până atinge punctul de fierbere. Se adaugă sarea, se amestecă bine până se topește, apoi se adaugă, treptat, mălaiul. Se amestecă continuu până se hidratează bine mălaiul și absoarbe tot laptele, iar la final, pentru un plus de cremozitate, se adaugă un cub de unt.
Delicioasa tocăniță de pui cu ceapă și mămăliguță cu lapte se servește decorată cu rondele de ceapă verde și microplante.