Tort vegan de ciocolată cu fructe. Un desert delicios, dar și sănătos, de gustul căruia vă veți îndrăgosti instant!
Dacă are ciocolată și fructe se subînțelege că este delicios, dar ceea ce contează cel mai mult, este mult mai sănătos, acest tort vegan de ciocolată cu fructe, pe care ni-l recomandă îndrăgitul chef Jamie Oliver.
Publicat: Joi, 01 Martie 2018, 08:56 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:01Dacă are ciocolată și fructe se subînțelege că este delicios, dar ceea ce contează cel mai mult, este mult mai sănătos, acest tort vegan de ciocolată cu fructe, pe care ni-l recomandă îndrăgitul chef Jamie Oliver.
Ingrediente
- 300 g margarină vegetală plus puțină pentru uns
- 300 g făină fără gluten, plus puțină pentru tapetat
- 300 g zahăr brun
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 200 g iaurt organic de soia
- 2 lingurițe praf de copt fără gluten
- 1/2 linguriță de gumă xantan
- 70 g pulbere de cacao
- 6 linguri de lapte de orez
- 100 g zmeură
- ciocolata neagra fara lapte (70% cacao solide), pentru a servi
- Pentru glazură:
- 200 g zahăr
- 4 linguri de pudră de cacao
- 100 g margarină vegetală
- 2 linguri de iaurt organic de soia
Mod tort vegan de ciocolată cu fructe
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
Ungeți două forme de tort (de aproximativ 20 cm) cu margarină, apoi baza o tapetați cu hârtie rezistentă la grăsime și pudrați părțile laterale cu făină fără gluten.
Într-un vas, frecați margarina și zahărul timp de aproximativ 5 minute sau până când devine ușor cremoasă. Se adaugă extractul de vanilie și iaurtul, apoi se amestecă până se combină uniform. Cerneți făina, praful de copt, guma de xantan și pudra de cacao în castron, apoi amestecați-le pe toate. Adăugați laptele de orez și amestecați puțin până când aveți un fel de aluat frumos și neted.
Împărțiți egal amestecul în cele două forme de tort, apoi puneți-le pe raftul mediu al cuptorului fierbinte timp de 15 până la 20 de minute sau până când scobitoarea introdusă iese curată. Lăsați blaturile de tort să se răcească timp de 5 minute, înainte de a le răsturna pe un suport de răcire metalic. Apoi lăsați-le să se răcească complet, pe suport, în timp ce faceți glazura.
Amestecați zahărul și pudra de cacao într-un castron mare, apoi adăugați margarina și amestecați până se înmoaie. Se adaugă iaurtul de soia.
După răcirea blaturilor, așezați unul pe o un suport de tort. Întindeți cu grijă jumătate de glazură deasupra, apoi împrăștiați peste ea, multă zmeură. Așezați cel de-al doilea blat deasupra și apăsați ușor, apoi întindeți cu grijă glazura rămasă pe vârf și decorați cu fructe de pădure și câteva bucăți de ciocolată.