De ce trebuie să bagi la frigider aluatul de fursecuri înainte de coacere. Secretele pe care puțini pasionați de patiserie le știu
Gospodinele care sunt pasionate de patiserie știu deja că aproape orice rețetă de prăjitură sau cocături făcute la cuptor necesită timp și îndemânare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Iunie 2022, 15:31 | Actualizat: Luni, 20 Februarie 2023, 10:00- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Multe dintre gospodinele care se pricep la pregătit prăjituri și dulciuri știu deja că în multe retete li se cere să bage la frigider aluatul înainte de a-l modela și a-l băga la cuptor. Cu toate acestea, prea puține femei știu care e motivul din spatele acestui truc.
Dacă faci aluat pentru fursecuri, înainte de a-l modela și de a-l așeza în tavă pe hârtia de copt, trebuie mai întâi să îl bagi la frigider. Sunt mai multe motive pentru care acest truc o să funcționeze și o să tea jute să obții fursecuri delicioase.
Pe aceeași temăDe ce trebuie să stea la frigider aluatul de fursecuri înainte de coacere
După ce stă între 30 minute și 2 ore la frigider, aluatul va fi mai ușor de modelat, textura va fi una fină, iar gustul aluatului se va îmbunătății după ce se odihnește puțin la rece.
Pe aceeași temăPotrivit celor mai pricepuți patiseri și cofetari, aluatual pus la frigider ajută la întârirea untului pus în aluat, iar asta înseamnă că va dura mai mult timp ca acesta să se răcească în frigider. Prin urmare, biluțele de aluat pentru fursecuri se vor întinde în tavă mult mai greu atunci când sunt la cuptor, ducând la obținerea unor fursecuri perfecte, compacte și fragede.
Dacă alegi să nu bagi aluatul la frigider, atunci vei obține fursecuri subțiri, care se vor întinde pe o suprafață mai mare și vor fi mai crocante.
Pe aceeași temăCare e perioada ideală pentru a ține în frigider aluatul
Când vine vorba de textură, aluatul rece pentru fursecuri va duce la coacerea uniformă a fursecurilor care vor căpăta culoarea aurie. Acestea vor mai crocante pe margini și maim oi spre interior, potrivit Mental Floss.
Culoarea aurie spre maro apare la coacere pentru că refrigerarea îi permite făinei să se așeze și să se omogenizeze perfect cu restul ingredientelor din coca.
Acest process dice și la dezvoltarea unui gust mult mai armonios pe care orice gospodină își dorește să îl obțină.
Pe aceeași temăCând vine vorba de perioada ideală de a ține la frigider aluatul, trebuie să știi că totul depinde de cât timp ai la dispoziție. În principiu, specialiștii spun că cu cât mai mult, cu atât mai bine. Ideal ar fi chiar să lași aluatul peste noapte la frigider, dacă nu te grăbești cu coacerea prăjiturelelor.
Cu toate acestea, dacă te grăbești și trebuie să pregătești sute de fursecuri pentru o petrecere, atunci e de preferat să așezi direct în tavă biluțele pentru fursecuri și să le lași în frigider pentru 15 minute înainte de a le coace.
Pe aceeași temă