Jocurile Olimpice 2020. De ce fac scafandrii duș după fiecare scufundare
Este una dintre cele mai neobișnuite rutine ale sportivilor, relatează presa străină, dar are un scop important. Iată de ce fac scafandrii duș după fiecare scufundare.
Publicat: Vineri, 30 Iulie 2021, 12:50 | Actualizat: Vineri, 30 Iulie 2021, 14:47Pare de neînțeles pentru foarte mulți oameni de ce scafandrii, care participă la tot felul de competiții sau doar se antrenează, au acest obicei: să meargă să se spele după fiecare scufundare deși sunt, oricum, uzi, abia ieșind din apă.
Iată de ce scafandrii de la Jocurile Olimpice fac aceste dușuri sau băi în jacuzzi și în căzile cu hidromasaj, între scufundări, în timp ce își așteaptă rândul în competiție.
Pe aceeași temăJocurile Olimpice 2020. Motivul pentru care scafandrii fac duș după fiecare scufundare
După fiecare scufundare pe care o fac, scafandrii de la Jocurile Olimpice 2020 ies din bazin, uzi, și se îndreaptă imediat către dușuri, fără să se atingă de prosop. Acest lucru nu se întâmplă pentru că au nevoie să își curețe corpurile. Motivul are legătură cu musculatura sportivilor, a relatat The Independent.
După o scufundare, sportivii olimpici ies din bazin, în mediul răcoros din incintă. O astfel de schimbare bruscă de temperatură le poate afecta însă negativ musculatura, lucru pe care niciun sportiv nu și-l dorește. Drept urmare, scafandrii se îndreaptă rapid către dușurile calde, care îi ajută foarte mult. Aceste dușuri le ameliorează stresul asupra mușchilor și previn crampele și posibilele leziuni.
Chiar dacă durează și câteva secunde, dușurile acestea le permit scafandrilor olimpici să evite eventualele răniri în competiție. Sunt și rapid de făcut, totodată, spre deosebire de băile în căzile cu hidromasaj, folosite de sportivi, în general, când au mai mult timp liber între scufundări și și-au făcut deja încălzirea.
Jocurile Olimpice 2020. Ana Maria Popescu a câștigat argintul la spadă
Ana Maria Popescu a câștigat argintul la spadă la Jocurile Olimpice 2020, la fel ca la Jocurile Olimpice din 2008. Este prima medalie pentru România la JO 2020 de la Tokyo.
"Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când 'Brînză a pierdut aurul'. Sper să fie ceva mai bine și medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești", a declarat Ana Maria Popescu pentru TVR.