Antena

(P) Te confrunți cu afecțiuni ale pielii? Încearcă soluția naturală - uleiul de cocos!

În ultimii ani, doamnele și domnișoarele atente cu pielea lor au (re)descoperit metodele naturale de îngrijire și tratament, aplicate de generații întregi de femei, iar uleiul de cocos ocupă un loc fruntaș în această tendință.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 02 Noiembrie 2023, 16:11 | Actualizat: Joi, 02 Noiembrie 2023, 16:14
(P) Te confrunți cu afecțiuni ale pielii? Încearcă soluția naturală - uleiul de cocos!
Freepik.com

Această schimbare de mentalitate vine ca urmare a conștientizării efectelor secundare pe care produsele cu multe chimicale le pot avea asupra pielii și organismului, în general. Iar din dorința femeilor de a avea o piele sănătoasă, care să nu fie expusă la ingrediente posibil cancerigene, a făcut din uleiul de cocos o bună alternativă în îngrijirea zilnică a epidermei.

Culturile antice din Asia și Oceania vedeau uleiul de cocos ca pilon al sănătății și frumuseții, apoi cultura occidentală a început să îl aprecieze la scară largă, ca urmare a cercetărilor care au evidențiat proprietățile sale, dar și testimonialelor a mii de persoane care au experimentat beneficiile directe ale uleiului de cocos asupra pielii lor.

Dar ce face din uleiul de cocos un produs atât de special? De ce a fost el numit "elixirul frumuseții" în multe culturi? Este posibil ca un produs atât de accesibil să ofere soluții pentru afecțiunile pielii cu care se confruntă persoanele în fiecare zi?

Proprietățile uleiului de cocos

Hidratare profundă

Uleiul de cocos este un emolient natural, deci are capacitatea de a menține pielea hidratată. Acesta pătrunde în straturile profunde ale epidermei, oferind o hidratare intensă și durabilă, foarte importantă în cazul pielii uscate sau a eczemelor.

Proprietăți antibacteriene și antifungice

Datorită conținutului bogat în acizi grași cu lanț mediu, în special acidul lauric, uleiul de cocos posedă proprietăți antibacteriene și antifungice impresionante. Acidul lauric, principalul acid gras din uleiul de cocos, se transformă în monolaurin atunci când este metabolizat de organism, având capacitatea de a distruge diferite bacterii patogene, inclusiv Staphylococcus aureus, o cauză obișnuită a infecțiilor cutanate.

Uleiul de cocos a arătat rezultate promițătoare și în lupta împotriva diverselor specii de fungi, inclusiv Candida, piciorul atletului sau micoza unghială.

Datorită proprietăților sale antibacteriene, orice ulei de cocos calitativ este benefic în tratamentul dermatitelor, exacerbate sau cauzate de infecții bacteriene. De asemenea, proprietățile sale emoliente ajută la calmarea pielii inflamate, la reducerea roșeții, a mâncărimii și a inflamației asociate cu dermatita.

Efect antioxidant

Antioxidanții sunt esențiali pentru menținerea sănătății pielii, având rolul de a combate radicalii liberi - molecule instabile care pot accelera procesul de îmbătrânire a pielii. Uleiul de cocos conține vitamina E, un antioxidant natural cunoscut pentru capacitatea sa de a neutraliza radicalii liberi, generați de expunerea la soare, poluarea și stresul.

Recomandari A1

Deși uleiul de cocos nu poate înlocui o cremă cu factor de protecție solară, el oferă o anumită protecție împotriva radiațiilor UV. Acest lucru se datorează conținutului său de antioxidanți, care pot atenua efectele negative ale expunerii la soare.

Antioxidanții din uleiul de cocos promovează regenerarea celulară, ajutând la repararea țesuturilor deteriorate. Aceasta înseamnă că uleiul contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor minore, precum tăieturile sau zgârieturile, cu risc redus de formare a cicatricilor.

Cum să folosești uleiul de cocos în rutina de îngrijire

Uleiul de cocos se poate mândri cu o versatilitate aparte în ceea ce privește îngrijirea pielii. Textura sa unică, parfumul plăcut și proprietățile nutritive fac din el un ingredient de nelipsit în multe ritualuri de frumusețe. Iată cum poți integra uleiul de cocos în rutina ta de îngrijire:

Ca demachiant natural

Datorită structurii sale moleculare, acesta dizolvă eficient machiajul, inclusiv rimelul rezistent la apă sau produsele de make-up cu durată lungă. Încălzește o cantitate mică de ulei între palme și masează delicat pe față. Ulterior, șterge cu un prosop umed sau cu un disc demachiant.

Ca hidratant natural

În comparație cu cremele din comerț, uleiul de cocos de la Biosano oferă o hidratare profundă fără a lăsa pielea grasă. Este ideal pentru persoanele cu piele uscată, dar și pentru cele cu ten mixt.

Ca exfoliant pentru buze

Combinat cu zahăr, uleiul de cocos poate deveni un excelent exfoliant pentru buze. Amestecă o cantitate mică de zahăr cu ulei de cocos până obții o pastă. Masează buzele cu acest amestec și clătește-le.

Ca balsam de păr

Pentru părul uscat și deteriorat, uleiul de cocos poate fi soluția salvatoare. Acesta penetrează adânc în firele de păr, hrănindu-le și protejându-le. După spălarea părului aplică uleiul de cocos pe toată lungimea părului, evitând rădăcinile. Lasă-l să acționeze câteva minute și clătește.

Whatsapp LinkedIn
afectiuni piele ulei de cocos
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei O copilă de 10 ani din Botoşani a dispărut fără urmă. După mai multe ore de căutări, Eliza a fost găsită în podul unei case
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer UseIT
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Hello Taste