(P) Cum să alegi un frigider potrivit în 4 pași
Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când cumperi un frigider nou, inclusiv configurația, capacitatea, caracteristicile și finisajul. Acest ghid de achiziție pentru combina frigorifică te va ajuta să alegi cel mai bun model pentru casa ta, pe baza factorilor care sunt cei mai importanți pentru tine.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 16 Mai 2023, 14:29 | Actualizat: Marti, 16 Mai 2023, 14:30Consultă pașii de mai jos și descoperă aspectele pe care trebuie să le cântărești înainte de a cumpăra acest aparat electrocasnic care îți va menține alimentele fresh. Iată, pe scurt, cei 4 pași principali:
1. Ia în considerare spațiul și amenajarea bucătăriei;
2. Alege stilul și configurația aparatului electrocasnic;
3. Ia în considerare capacitatea și opțiunile de depozitare;
4. Verifică dacă acesta deține principalele funcții pe care le vei folosi.
Pasul 1: Ia în considerare spațiul și aspectul bucătăriei înainte de a cumpăra un frigider nou
Acest aparat electrocasnic de dimensiuni mari ar trebui să folosească bine spațiul din bucătărie. Înainte de a alege modelul potrivit, folosește o ruletă și măsoară bine spațiul în care vrei să-l montezi. Astfel, vei începe cumpărăturile cu dimensiuni precise pentru noua combină. Asigură-te că ai următoarele informații la îndemână:
- Măsurătorile de lățime, înălțime și adâncime ale spațiului în care va fi instalat;
- Cantitatea de spațiu necesară pentru a deschide ușile și sertarele cu ușurință;
- Distanța de la combină la insulele de bucătărie din apropiere.
De asemenea, vei dori să te gândești dacă dorești un aparat cu adâncime standard sau încorporat. Cele cu adâncime standard ies mai în față în comparație cu blaturile de bucătărie, în timp ce opțiunile încorporate sunt, practic, la același nivel cu restul mobilei.
Pasul 2: Alege stilul și configurația frigiderului
Organizează și depozitează articolele preferate proaspete și congelate exact așa cum îți place, cu stilul și configurația de combină potrivite pentru familia ta. Există modele cu uși franceze în stil cămară, modele elegante cu uși alăturate, modele clasice cu congelator sus sau jos, ori modele specializate montate sub blat.
Pasul 3: Ia în considerare capacitatea și opțiunile de depozitare
Când cumperi un astfel de aparat electrocasnic, uită-te la capacitatea, măsurată în litri, pentru a compara dimensiunea totală. Înainte de achiziție, ar trebui să iei în considerare:
- Cât de multe cumpărături alimentare faci și câți oameni sunt în familia ta — asta te va ajuta să-ți stabilești de câți litri ai nevoie;
- Acces rapid la favorite și cine trebuie să ajungă la ele — sertarele exterioare sau zonele de depozitare din interiorul ușii îți permit să depozitezi gustări acolo unde sunt ușor accesibile;
- Dacă ai nevoie de o combină de capacitate standard cu aproximativ 560 de litri sau de una de capacitate mare cu până la aproximativ 850 de litri. Dacă ai un spațiu limitat sau o familie mică, capacitățile frigiderelor cu spațiu mic sunt de obicei cuprinse între 310 și 510 litri. Dacă vrei un mini-frigider, capacitatea lor de obicei în jur de 115 până la 140 de litri;
- Dacă deseori ai nevoie de spațiu pentru alimente congelate vrac sau spațiu suplimentar pentru depozitarea alimentelor proaspete. Atunci ai nevoie de modele cu spații de congelare verticale sau modele ce dispun de coșuri glisante pe 3 niveluri de depozitare pentru a menține alimentele vizibile și ușor de accesat.
- Dacă trebuie să depozitezi articole foarte înalte sau platouri mari. Atunci anumite stiluri, cum ar fi cel cu uși franceze și alăturate, au de obicei soluții de depozitare specializate, precum rafturi glisante și tăvi largi.
Pasul 4. Caută funcțiile pe care le vei folosi
Înainte de a cumpăra un frigider, gândește-te la caracteristicile pe care le vei folosi cel mai mult. Iată câteva funcții de luat în considerare:
- Dozatoare de gheață și apă;
- Depozitare specializată, cum ar fi rafturile cu glisare pentru a găzdui articole înalte, organizarea congelatorului pe etaje și coșurile cu uși reglabile, pentru flexibilitate de încărcare și depozitarea băuturilor precum berea, apa minerală și sucul;
- Funcții de performanță precum Dual Cooling, în care sistemele de răcire dedicate asigură păstrarea alimentelor proaspete și congelate în mediul potrivit.