Antena

Pungi Biodegradabile vs. Pungi Compostabile

Folosirea extinsӑ a pungilor ȋn țӑrile cu consum mare, a determinat poluare excesivӑ. Ȋntreaga planetӑ suferӑ și nevoia de a modifica situația actualӑ a condus cӑtre diverse descoperiri ȋn acest domeniu. Orice locuitor al planetei trebuie sӑ ȋnceapӑ sӑ vadӑ beneficiile de a folosi materialele corecte pentru pӑstrarea sӑnӑtӑții naturii.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 07 Iulie 2020, 15:16 | Actualizat: Marti, 07 Iulie 2020, 15:17
Pungi Biodegradabile vs. Pungi Compostabile

Animalele, plantele, pӑmȃntul, apa și alte viețuitoare, inclusiv omul, sunt afectate de folosirea necorespunzӑtoare a resurselor. Așadar, informarea permanentӑ asupra celor mai bune materiale, este importantӑ.

Un prim pas pentru a reduce consumul de plastic, este acela al implementӑrii soluțiilor pentru cumpӑrӑturi. Astfel ȋncȃt, pungile de plastic pot sa fie ȋnlocuite cu pungi biodegradabile sau pungi compostabile. Informațiile legate de diferențele dintre aceste doua variante pot determina confuzie. Iatӑ deci cȃteva aspecte care te pot ajuta ȋn a ȋnțelege mai bine ce ȋnseamnӑ fiecare:

  1. Pungile biodegradabile

Termenul „degradabil” presupune o distrugere ȋn timp a materialului respectiv. Pungile biodegradabile sunt realizate din plastic sau alte materiale asemӑnӑtoare și au anumite chimicale adӑugate, inclusiv metale grele. Acestea ajutӑ pungile sӑ se distrugӑ ȋn timp, treptat. Ele se dezintegreazӑ cu trecerea timpului la cӑldurӑ intensӑ și la expunerea la soare. Ele sunt o problemӑ pentru mediul ȋnconjurӑtor pentru ca se dezintegreazӑ ȋn foarte multe pӑrticele de plastic.

Animalele pot sӑ le ingereze mult mai mult decȃt dacӑ erau ȋntregi, bucӑți mari. De asemenea, este mult mai dificil de ajutat mediul din acest punct de vedere. Astfel, pungile biodegradabile afecteazӑ mult natura și animalele.

Termenul „biodegradabil” este legat de o forma de degradare care se realizeazӑ cu ajutorul unor microorganisme. Astfel, pungile biodegradabile sunt tot din plastic, ȋnsӑ au adӑugate anumite microorganisme care sӑ ajute la distrugerea treptatӑ a pungilor.

Pungile biodegradabile nu se descompun ȋn particule care ajutӑ mediul ȋnconjurӑtor. Ele se transformӑ ȋn timp ȋn bucӑțele mai mici de plastic. Nu sunt potrivite pentru a fi aruncate ȋn naturӑ.

  1. Pungile compostabile

Pungile compostabile sunt realizate din alt tip de material decȃt plasticul. Ele sunt construite din amidon de porumb, care este un material natural. Ȋn degradare, aceste pungi nu produc nici un material toxic, care sӑ afecteze natura.

Cu ajutorul unor microorganisme, pungile de acest gen se transforma ȋn compost, care este realizat conform unor standarde ȋntr-un sistem creat. Ca sӑ poatӑ sӑ fie compostabile, ele trebuie sӑ clasificate și sӑ aibă un simbol specific. Pungile din Romȃnia au standardul EN 13432 și de asemenea Legea 87/2018. Pentru cӑ aceste pungi pot sӑ fie afectate de soare, este important ca ele sӑ stea la depӑrtare de surse de cӑldurӑ intensӑ și de acțiunea directӑ a soarelui.

Pungile compostabile pot sӑ fie folosite la cumparӑturi, avȃnd structura foarte asemӑnӑtoare cu cele de plastic. Ele au forme și mӑrimi diverse, adaptate nevoilor diverse ale tipurilor de cumpӑrӑturi.

Pungile compostabile nu trebuie sӑ fie aruncate ȋn coșul de gunoi care este specific deșeurilor menajere generale pentru cӑ acolo nu sunt ȋndeplinite nevoile specifice pentru procesul de dezintegrare. Ele au nevoie de mediul potrivit pentru a putea sӑ ȋși ȋndeplineascӑ rolul.

Recomandari A1

Pungile compostabile se descompun ȋn mai multe ingrediente, toate fiind non-toxice: apӑ, dioxid de carbon si biomasӑ.

  1. Cum putem sӑ facem o diferențӑ ȋn mediul ȋn care trӑim

Fiecare om poate decide sӑ cumpere anumite obiecte care sӑ ajute planeta. Acțiunea fiecӑruia dintre noi poate face o diferențӑ. Opțiunile de pe piațӑ ȋncep sӑ fie din ce ȋn ce mai bune și simpla conștientizare a nevoilor de schimbare poate sӑ conducӑ spre succes. Dacӑ folosim tipul corect de pungӑ pentru cumpӑrӑturi, putem salva animale și alte viețuitoare. De asemenea mediul ȋn care trӑim devine mult mai prietenos. Poluarea scade, iar nivelul de aer curat, plin de oxigen, crește.

Așadar, un obicei nou format de a iubi planeta prin mici gesturi și alegeri zilnice, poate conduce spre o lume mai bunӑ. Pungile care reușesc sӑ nu afecteze mediul sunt comercializate din ce ȋn ce mai des, existȃnd legi care interzic anumite tipuri de pungi folosite. Astfel, fiecare om care preferӑ sӑ foloseascӑ punga potrivitӑ la cumpӑrӑturile zilnice, poate avea un impact pozitiv. Generațiile viitoare vor putea de asemenea sӑ se bucure de un mediu frumos și curat.

Whatsapp LinkedIn
pungi biodegradabile pungi compostabile
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Rezultate exit-poll alegeri prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu - 24.6%, Elena Lasconi - 18.2%, Călin Georgescu - 16.5%, George Simion - 14%, Nicolae Ciucă - 13%, Mircea Geoană - 5.4%
Videoclipul zilei
Citește și
Pungi Biodegradabile vs. Pungi Compostabile
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce amendă riscă românii care pun ghivecele cu flori pe scara blocului. Regulile de care trebuie să ții cont Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Rezultate exit-poll referendum în Bucureşti. Cum au votat românii la fiecare din cele trei întrebări Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste