Pungi Biodegradabile vs. Pungi Compostabile

Pungile de plastic au adus multe neajunsuri naturii. Ele au fost utilizate ȋn exces și au avut un impact major asupra Pӑmȃntului. De aceea apariția pungilor biodegradabile și compostabile a fost necesarӑ și importantӑ. Existӑ diferențe majore legate de compoziția acestor douӑ tipuri de materiale. Ele pot sӑ fie utilizate ȋn anumite condiții și sunt reglementate de autoritӑțile statului.

Pungi Biodegradabile vs. Pungi Compostabile (sursa foto: pixabay.com)

Iatӑ care este situația actualӑ a naturii și ce impact pot avea diversele tipuri de pungi, conform Neopack.

Situația actualӑ a naturii

Natura a fost afectatӑ major de prezența plasticului. Folosirea acestuia ȋn atȃt de multe sectoare ale vieții, a condus cӑtre o suprapopulare cu deșeuri din acest material. Compoziția plasticului este una extrem de durabilӑ. Astfel, plasticul nu se deterioreazӑ ȋn timp și poate sӑ rӑmȃnӑ ȋn aceeași formӑ foarte multe sute de ani. Așadar, nevoia de a aduce o schimbare a apӑrut imediat dupӑ observarea problemelor determinate de prezența plasticului ȋn exces. Practic, suprafața solului, pӑdurile, pӑmȃntul, au fost invadate de plastic. Animalele au avut de suferit, precum și peștii sau pӑsӑrile.

Natura a devenit poluatӑ ȋn toate sectoarele ei și nevoile de modificare din sistem au fost din ce ȋn ce mai urgente. Chiar și construcția obiectelor din plastic a fost un factor uriaș de poluare pentru zonele ȋn care existӑ fabricile respective. Astfel, o evoluție pentru sӑnӑtatea naturii, a fost inventarea pungilor de tip biodegradabil sau compostabil. Existӑ diferențe ȋntre aceste douӑ tipuri de material și au utilizӑri speciale.

Diferența dintre biodegradabil și compostabil

Multe persoane pot sӑ confunde foarte ușor ideea de pungi biodegradabile și compostabile. De aceea anumite tipuri de informații pot sӑ ajute ȋn determinarea corectӑ a deciziilor pentru anumite zone.

Pungile biodegradabile sunt realizate din materiale reciclabile, dar au anumite microorganisme introduse ȋn compoziție. Astfel, ȋn timp, ele se pot degrada. Se vor descompune ȋn mici bucӑțele de mӑrime variabilӑ. Ele nu sunt foarte recomandate pentru zonele ȋn care existӑ animale pentru cӑ vor avea un impact major asupra acestora. Practic, uneori este mai simplu sӑ strȃngi o mare pungӑ, decȃt multe bucӑți foarte mici. Desigur cӑ existӑ beneficiul faptului ca ele se degradeazӑ la caldurӑ și la un anumit grad de umiditate. Practic, pot sӑ fie utilizate pentru spațiile unde aceastӑ necesitate existӑ. Ele sunt poziționate ȋn zona de pubelӑ cu deșeuri generale.

Pungile compostabile sunt total diferite. Ele au multiple avantaje pentru naturӑ. Sunt realizate din materiale de ȋnaltӑ calitate. Ele sunt construite din materiale naturale de tipul amidonului de porumb, avȃnd un impact minim asupra mediului ȋnconjurӑtor. Sunt apreciate pentru faptul cӑ se degradeazӑ complet ȋn condițiile corecte de mediu. Aceste condiții impun un anumit grad de cӑldurӑ și de umiditate. Trebuie sӑ fie plasate corect astfel ȋncȃt sӑ primeascӑ temperatura de care au nevoie pentru a putea sӑ declanșeze procesul de descompunere. Ele sunt inofensive pentru naturӑ pentru cӑ nu pot sӑ afecteze pe termen lung nici o zonӑ ȋn care sunt depozitate.

Pungile tip maieu

Pungile tip maieu pot sӑ fie realizate din materiale de tip biodegradabil și compostabil. Ele sunt cele mai uzitate forme de pungi pentru cumpӑrӑturile zilnice pe toatӑ suprafața globului. Sunt de diverse mӑrimi și pot avea un impact mare asupra sӑnӑtӑții naturii. Pungile tip maieu pentru cumpӑrӑturi sunt rezistente, sunt construite astfel ȋncȃt sӑ nu existe diferențe majore ȋntre pungile din materialele tip plastic și acestea. Au aceeași formӑ și funcționalitate. Ele pot sӑ fie refolosite și este ȋncurajatӑ aceastӑ practicӑ pentru a proteja din ce ȋn ce mai mult mediul.

Pungile pentru farmacie

Pungile pentru farmacie sunt de mӑrime micӑ și sunt utilizate la primirea medicamentelor la plecarea din farmacie. Așadar, ele sunt folosite intens ȋn aceastӑ arie de lucru și este binevenitӑ o schimbare. Pungile compostabile din domeniul farmaciei sunt marcate cu semnul specific și sunt construite astfel ȋncȃt sӑ fie oricȃnd recunoscute. Ele sunt utile pentru orice farmacie și pot ajuta la protejarea corectӑ a mediului.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Pungile pentru pȃine

Pungile pentru pȃine sunt realizate din materiale ce au ȋn compoziție hȃrtie ecologicӑ și reciclabilӑ.aceste pungi pot sӑ fie reciclabile și biodegradabile și pot servi cumpӑrӑturilor sau depozitӑrilor pentru mediul uscat. De exemplu, ȋn ele pot sӑ fie puse semințe, ceaiuri, pȃine sau alte tipuri de mȃncare. Sunt foarte apreciate pentru cӑ pot sӑ fie reciclate și se degradeazӑ complet ȋn cȃteva luni, neafectȃnd deloc natura.

Așadar, plasticul a fost dӑunӑtor ȋntregii naturi și nevoia de a inventa alte materiale pentru pungile utilizate zilnic, a apӑrut dupӑ observarea impactului. Este importantӑ alegerea fiecӑrui om ȋn ceea ce privește utilizarea plasticului. Astfel, oricine poate alege pungile biodegradabile și reciclabile sau pungile compostabile pentru a avea un efect benefic asupra zonelor de locuit și asupra mӑrilor și oceanelor. Fiecare decizie din aceastӑ direcție poate sӑ fie o piatrӑ de temelie pentru o viațӑ mai bunӑ pentru generațiile viitoare. Pungile care nu afecteazӑ mediul sunt importante pentru o calitate ȋnaltӑ a vieții.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri