Antena

Rugăciunea din Sâmbăta Mare. Cum te rogi în ziua îngropării lui Iisus

Sâmbăta Mare este ultima zi din Postul Paștelui, deosebit de importantă pentru lumea creștinătății. Ce rugăciune să rostești în Sâmbăta din Săptămâna Patimilor,

Publicat: Sambata, 27 Aprilie 2019, 09:39 | Actualizat: Sambata, 27 Aprilie 2019, 14:34
rugaciune in sambata mare

Sâmbăta Mare este ultima zi din Postul Paștelui, deosebit de importantă pentru lumea creștinătății. Ce rugăciune să rostești în Sâmbăta din Săptămâna Patimilor, ziua prăznuirii îngropării trupești a Mântuitorului Iisus Hristos, precum și pogorârea Lui în iad, salvând neamul omenesc și scoțându-l din stricăciune.

Rugăciunea din Sâmbăta Mare îi este adresată lui Iisus, ca mulțumire pentru
Dimineața se rostește rugăciunea din Sămbăta Mare, în semn de mulțumire pentru sacrificiul suprem. Iată ce trebuie să rostești astăzi, pentru iertarea păcatelor.

Sâmbăta Mare. Tradiții și superstiții înainte de Înviere. Ce nu ai voie să faci

Paște 2019 în România. Tradiții și superstiții în cele 3 zile de Paște

Rugăciunea din Sâmbăta Mare

”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ia aminte la rugăciunile pe care Ți le aducem din buzele noastre necurate și, curățindu-ne de toată întinăciunea, acoperă-ne cu harul milostivirii Tale! Nu avem cuvinte, Doamne și Stăpânul vieții noastre, să-Ți mulțumim după cuviință pentru marele dar pe care ni l-ai făcut și ni-l faci în fiecare an prin pogorârea Sfintei Lumini la Mormântul Tău; nu suntem vrednici de o minune atât de mare, dar deși nu suntem vrednici a grăi de acest mare dar pe care l-ai făcut Bisericii Tale, nici nu putem opri să mulțumim după puterile noastre că ne-ai arătat acest semn, că să pricepem că ești cu adevărat viu în Biserică Ta cea dreptmăritoare pe care porțile iadului nu o pot birui.

Tu, Cel ce ai zis: <Eu sunt cu voi până la sfârșitul veacurilor>, ne-ai arătat această în multe feluri și în chip ales la marele Praznic al învierii. Slavă Ție, Doamne, că acoperi Biserică Ta! Slavă Ție, Doamne, că ai binecuvântat pământul cu Mormântul Tău! Ne aducem aminte de câte minuni ai făcut la acest dătător-de-viață Mormânt. Cum vom uită Stâlpul Ortodoxiei? Cum vom uită că atunci când ereticii au dat bani sarazinilor, pentru a nu-i lasă pe credincioși să între în Biserică Sfântului Mormânt, Lumina Sfântă a țâșnit afară, spărgând un stâlp de piatră? Cum vom uită bucuria Patriarhului Sofronie și a celorlalți credincioși văzând dovedită credința lor curată că Tu, Doamne Iisuse Hristoase, ești cu adevărat capul și ocrotitorul Bisericii?

Nu vom putea uita, Doamne, pentru că prea mare este dragostea pe care dragostea pe care ne-ai arătat-o siluand aminte la cuvintele Tale: <Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut>, cu inimile noastre mărturisim că la Praznicul Învierii trimiți Sfântă Lumina că binecuvântare pentru cei credincioși. Pentru această Te rugăm, Doamne Iisuse Hristose, trimite harul Tău peste noi și fă din inimă noastră lăcaș al Luminii Tale celei neapropiate, că pe Ține să Te slăvim, iubitorule de oameni, împreună cu Părintele Tău cel fără de început și cu presfantul și De-Viață-Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Mesaje de Paște Fericit! Urări, sms-uri și felicitări cu ”Hristos a Înviat” pe care să le trimiți

Rugăciune în Sâmbăta Mare

“Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că pacatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în Rai.

Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, ca sa piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta.

Recomandari A1

Așa Doamne, primește umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, și de cei vii și de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, către care zic și eu, nevrednicul: O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a vă ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință”.

Sâmbăta Mare este ultima zi din Săptămâna Patimilor. Astăzi, tradiția spune că se sacrifică mielul de Paște, se pregătesc cea mai mare parte a mâncărurilor tradiţionale şi se definitivează curăţenia. Superstiția acestei zile spune că astăzi nu este bine să dormi, întrucât atunci când se deschid cerurile Domnul poate vedea înlăuntrul fiinţelor, iar dorinţele pe care ţi le pui se vor împlini.

Seara, lumea porneşte în linişte spre biserică, pe drum se vorbeşte în şoaptă, iar la slujba de Înviere toată lumea stă şi ascultă cu mare evlavie. La miezul nopții, preotul cheamă credincioșii să ia lumină, spunând: “veniți sa luați Lumină!”

Slujba de Înviere. La ce oră începe și ce trebuie să conțină coșul pascal

sursa foto: capital.ro

Whatsapp LinkedIn
rugaciunea sambata mare rugaciunea din sambata mare iisus ce rugaciune rostesti in sambata mare saptamana patimilor
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Filmul SF The Pod Generation, cu Emilia Clarke și Chiwetel Ejiofor în rolurile principale, e disponibil acum în AntenaPLAY. Descoperă povestea fascinantă a comediei romantice.
Stirile zilei Viorel a dat o comandă de 3.600 de euro din Olanda, ca să-şi salveze afacerea. Acum le împrumută "produsul-minune" şi altora: "Donăm, nu vindem"
Citește și
Rostește în seara de 29 noiembrie rugăciunea Sfântului Andrei. Preoții spun că face miracole și...
Calendar ortodox august 2019. Cele mai importante sărbători și rugăciuni din luna lui Gustar
”Împărate ceresc”, rugăciunea care se rostește azi, în Lunea Sfântului Duh. De ce s-o spui
Rugăciunea de miercuri. Citește-o pentru sănătate și ajutor
Video recomandate
Video
Citește și
Vitamina ideală pentru sănătatea inimii. Cum să o incluzi în stilul tău de viață Catine.ro
Cine este soția lui Diren Polatoğulları. Ea este femeie cu care e căsătorit actorul din ”Golden Boy. Dragoste... Happy Channel
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în... Libertatea.ro
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani Ziare.com
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din... Spynews.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu... BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște HelloTaste.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de... Antena3.ro
Câte vieți au salvat vaccinurile în ultimii 50 de ani, potrivit OMS. Impactul fantastic a schimbat lumea useit
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Studiu: Companiile nu sunt pregătite să facă față amenințărilor cibernetice Wall-Street
Cum se înțelege Alex Velea cu băieții săi: O bag pe nevastă-mea la înaintare... Kudika
Selly a dat vestea despre trupa 5Gang, la 3 ani de la desfiinţare. Mulţi tineri aşteaptă o revenire Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii Observator
Cum se realizează transplantul de păr. Când ai nevoie de această procedură MediCOOL
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
FBI-ul, în alertă! Temutul Nat Mincă „zguduie” Los Angeles-ul, iar vrăjitoarea Vanessa face „FARMECE” în... Gandul
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a luat coniac și bere de la... CanCan
Sindromul Reye la copii: cauze, simptome, tratament DeParinti
Ricky Martin și familia lui s-au bucurat de o excursie în Japonia. Cum arată acum fii gemeni ai cântărețului ZUTV
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale UseIT
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Hello Taste
Ultimele știri
Mireasa, sezon 8. Ce a făcut Madi la împlinirea celor 30 de ani. Ce fostă concurentă i-a făcut o urare specială
Prognoza meteo 27 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
O femeie de 60 de ani, cu un aspect incredibil de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe. Cum arată Alejandra în costum de baie
Zodiile care vor privi viața dintr-o nouă perspectivă începând cu 1 mai. Ce schimbări le pregătesc astrele
Prognoza meteo 26 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Despăgubire istorică pentru familia unei românce care a murit în Italia. De ce decizia este o premieră
A mancat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit medicii în corpul tinerei e de necrezut
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Mai multe