3 rețete rapide și simple cu carne tocată
Carnea tocată este un ingredient nelipsit din bucătăria românească și internațională și asta pentru că poate fi folosită pentru a găti o multitudine de rețete, de la tradiționalele sărmăluțe și până la hamburgeri și paste.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 12 Mai 2020, 19:44 | Actualizat: Marti, 12 Mai 2020, 19:46În plus, carnea tocată se poate păstra foarte bine la congelator astfel încât o putem avea la îndemână și atunci când n-am avut timp de cumpărături. Fie că este de porc, de vită sau de pui, este de preferat să o cumpărăm în stare macră și să ne folosim de propriile ustensile de bucătărie pentru a o toca și asta pentru că, în general, carnea deja tocată din comerț conține și zgârciuri, tendoane și bucăți de grăsime, dar și aditivi alimentari pentru culoare și gust. În general, o mașină de tocat de calitate este tot ce ai nevoie în această privință, pentru a te asigura ca preparatele culinare sunt realizate de tine personal și sunt cât mai sănătoase.Iată în continuare trei rețete simple cu carne tocată pe care le poți pregăti atunci când ești în lipsă de timp!
Omletă cu carne tocată
Omleta cu carne tocată este cea mai potrivită rețetă pentru un mic dejun sănăstos, gustos și rapid. Poți să o servești alături de pâine prăjită și de o salată verde sau de niște legume crude și cu siguranță va fi pe placul întregii familii.
Ingrediente pentru două porții:
- 300 grame carne tocată
- 1 ceapă
- 6 ouă
- 100 g brânză rasă
- parmezan
- pătrunjel și mărar
- ulei, sare și piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă carnea tocată, amestecându-se constant până se rumenește. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se lasă pe foc aproximativ 5 minute până se călește. Se bat ouăle și se amestecă cu brânza rasă, se pune sare și piper și se adaugă în tigaie. Se lasă pe foc până ce omleta se încheagă cu carnea tocată. La final se presară o linguriță de parmezan, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt și se servește caldă.
Tocăniță cu carne tocată și cartofi
Tocănița cu carne tocată și cartofi este o rețetă perfectă pentru prânz. Gustoasă și sățioasă, poate fi servită cu o salată de varză sau cu o salată de murături, fiind ideală în sezonul rece.
Ingrediente pentru 6-8 porții:
- 800 grame carne tocată
- 3-4 cepe medii
- 6 – 7 căței de usturoi
- sare și piper
- 1 lingură de boia dulce
- 2 linguri pastă de ardei
- 1 lingură de sos de roșii
- 1 kg de cartofi
- pătrunjel
- smântână (opțional)
Mod de preparare
Carnea tocată se călește la foc iute timp de 10 minute. Se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, sarea și piperul și se călește pentru încă 5 minute. Între timp, cartofii se curăță și se taie cubulețe, iar apoi se adaugă împreună cu pasta de ardei și sosul de roșii peste compoziție. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert timp de 20-30 de minute, cât cartofii să fie fierți, însă având grijă să nu se sfărâme. La final, se presară pătrunjelul. Cine își dorește poate aduga în farfurie și o lingură de smântână.
Paste cu carne tocată
Rețeta de paste cu carne tocată este la îndemâna oricui, se prepară rapid și este extrem de sățioasă. Servite alături de un pahar de vin roșu, pastele cu carne tocată reprezintă o idee delicioasă pentru cină. Dacă ești talentat în bucătărie, iată aici câteva rețete mai sofisticate cu carne tocată propuse de chef Jamie Oliver.
Ingrediente pentru 4-6 porții:
- 1 pungă de paste fusilli sau penne
- 250 grame carne tocată
- 1 lingură ulei
- 250 ml suc de roşii
- 1 lingură caşcaval sau parmezan
- sare și piper
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert conform cu timpul indicat pe ambalaj. Într-o tigaie se călește carnea tocată cu sare și piper timp de aproximativ 15 minute, cât să-și schimbe culoarea și se adaugă sucul de roșii, amestecând până la omogenizare. Când pastele s-au fiert se pun într-un bol, se amestecă cu carnea tocată și sucul de roșii, se presară cașcavalul sau parmezanul și să dă la cuptor pentru încă 20-30 de minute. Poftă bună!
Foto: Pixabay