Această nouă rețetă de aperitiv cu foietaj a devenit virală și a fost testată de numeroși gurmanzi care și-au dorit să încerce un aperitiv rapid și delicios cu ingredientele pe care noi toți le avem în frigider.
Aperitivul în foietaj este perfect și dacă te gândești să îl faci pentru mese festive, cum ar fi masa de Crăciun sau cea de Revelion, în cazul în care planifici o petrecere acasă. Iată cum să pregătești cel mai delicios aperitiv cu foietaj.
Citește și: Rețeta de orez cu varză. Cum gătești cel mai delicios preparat de post
Ingrediente aperitiv cu foietaj, simplu și rapid
- 700 g aluat foietaj
- 2 ouă fierte
- 120 g cremă de brânză
- 150 g cașcaval ras
- 100 g șuncă
- 3 castraveți murați
- 250 g ciuperci
- 100 g parmezan
- 1 ou
Pentru sos:
- 300 g roșii cherry
- 20 g usturoi
- 20 ml ulei de măsline
- 3 g sare
- 2 g piper negru
- 2 cepe albe ceapă
- 10 g pătrunjel
- 3 g ierburi de provence
Mod de preparare aperitiv cu foietaj simplu și rapid
Mai întâi întindem aluatul de foietaj pe o hârtie de copt și crestăm la un capăt cu o rolă pentru a obține niște fâșii. Pe partea care a rămas necrestată punem o compoziție făcută din 2 ouă fierte zdrobite și crema de brânză. Întindem compoziția în mod egal cu o lingură, iar pe deasupra răzuim cașcavalul.
Aranjăm cașcavalul ras, după care dăm prin răzătoare și șunca, și cei trei castraveți murați, aranjându-i uniform în straturi peste straturile deja existente.
Tocăm mărunt ciupercile și le așezăm și dăm prin răzătoare parmezanul, așezându-le pe straturi desupra celorlalte îngrediente.
La capătul unde încep fâșâile crestetate, ungem aluatul foietaj cu pensul înmuiată într-un ou. Rulăm apo aluatul și îl lipim chiar pe partea unde am uns cu ou. Apoi ungem cu ou ruloul format și aducem peste el fiecare fâșie, formând o mică fundiță prin răsucirea fiecărei bucăți de aluat.
Apoi formăm ruloul într-un cerc, formând astfel o coroniță pe care o lipim la capăt. Ungem cu ou coronița înainte de a băga la cuptor aperitivul pentru 30 min la 180 grade Celsius.
Între timp pregătim sosul. Tăiem roșiile cherry pe din două și pe punem într-o tavă cu usturoiul și turnăm peste uleiul de măsline. Condimentăm cu sare și piper și dăm tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade Celsius.
Între timp tocăm 2 cepe pe care le călim într-o tigaie la foc mediu până își schimbă culoarea. Într-un blender punem roșiile cu usturoiul scoase de la cuptor, ceapa călită, pătrunjelul și condimentăm cu ierburi de provence. Mixăm totul foarte bine și sosul e gata.
După ce aperitivul foietaj s-a copt, îl lăsăm la răcit și îl putem tăia felii. Fiecare felie se poate înmuia în sos pentru un plus de savoare.