Antena Căutare

Rețeta delicioasă de aperitiv cu foietaj. Preparatul simplu și gustos care a devenit viral

Atunci când ai invitați la cină sau pur și simplu vrei să îți surprinzi familia, un aperitiv cu foietaj este ideea perfecta care te poate scoate din încurcătură, mai ales când ești pe grabă.

Această nouă rețetă de aperitiv cu foietaj a devenit virală și a fost testată de numeroși gurmanzi care și-au dorit să încerce un aperitiv rapid și delicios cu ingredientele pe care noi toți le avem în frigider. | Facebook

Această nouă rețetă de aperitiv cu foietaj a devenit virală și a fost testată de numeroși gurmanzi care și-au dorit să încerce un aperitiv rapid și delicios cu ingredientele pe care noi toți le avem în frigider.

Aperitivul în foietaj este perfect și dacă te gândești să îl faci pentru mese festive, cum ar fi masa de Crăciun sau cea de Revelion, în cazul în care planifici o petrecere acasă. Iată cum să pregătești cel mai delicios aperitiv cu foietaj.

Citește și: Rețeta de orez cu varză. Cum gătești cel mai delicios preparat de post

Ingrediente aperitiv cu foietaj, simplu și rapid

Articolul continuă după reclamă
  • 700 g aluat foietaj
  • 2 ouă fierte
  • 120 g cremă de brânză
  • 150 g cașcaval ras
  • 100 g șuncă
  • 3 castraveți murați
  • 250 g ciuperci
  • 100 g parmezan
  • 1 ou

Pentru sos:

  • 300 g roșii cherry
  • 20 g usturoi
  • 20 ml ulei de măsline
  • 3 g sare
  • 2 g piper negru
  • 2 cepe albe ceapă
  • 10 g pătrunjel
  • 3 g ierburi de provence

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mod de preparare aperitiv cu foietaj simplu și rapid

Mai întâi întindem aluatul de foietaj pe o hârtie de copt și crestăm la un capăt cu o rolă pentru a obține niște fâșii. Pe partea care a rămas necrestată punem o compoziție făcută din 2 ouă fierte zdrobite și crema de brânză. Întindem compoziția în mod egal cu o lingură, iar pe deasupra răzuim cașcavalul.

Citește și: Cât costă cozonacul Dubai în cofetării, cu o lună înainte de Sărbătorile de iarnă. Și prețul pentru cel clasic a crescut

Aranjăm cașcavalul ras, după care dăm prin răzătoare și șunca, și cei trei castraveți murați, aranjându-i uniform în straturi peste straturile deja existente.

Tocăm mărunt ciupercile și le așezăm și dăm prin răzătoare parmezanul, așezându-le pe straturi desupra celorlalte îngrediente.

La capătul unde încep fâșâile crestetate, ungem aluatul foietaj cu pensul înmuiată într-un ou. Rulăm apo aluatul și îl lipim chiar pe partea unde am uns cu ou. Apoi ungem cu ou ruloul format și aducem peste el fiecare fâșie, formând o mică fundiță prin răsucirea fiecărei bucăți de aluat.

Apoi formăm ruloul într-un cerc, formând astfel o coroniță pe care o lipim la capăt. Ungem cu ou coronița înainte de a băga la cuptor aperitivul pentru 30 min la 180 grade Celsius.

Între timp pregătim sosul. Tăiem roșiile cherry pe din două și pe punem într-o tavă cu usturoiul și turnăm peste uleiul de măsline. Condimentăm cu sare și piper și dăm tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade Celsius.

Între timp tocăm 2 cepe pe care le călim într-o tigaie la foc mediu până își schimbă culoarea. Într-un blender punem roșiile cu usturoiul scoase de la cuptor, ceapa călită, pătrunjelul și condimentăm cu ierburi de provence. Mixăm totul foarte bine și sosul e gata.

După ce aperitivul foietaj s-a copt, îl lăsăm la răcit și îl putem tăia felii. Fiecare felie se poate înmuia în sos pentru un plus de savoare.

Citește și: Rețeta pentru cea mai bună pomana porcului cu usturoi, mămăliguță și murături! Cum să o prepari ca adevărații bucătari

Cum să fierbem corect legumele pentru a-și păstra vitaminele. Ce să faci ca să nu-și piardă proprietățile nutritive prin...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x