7 idei picante pentru iubitorii mâncărurilor spicy
Se spune despre mâncărurile picante că sunt foarte sănătoase și aduc numeroase beneficii organismului. Preparatele culinare spicy scad riscul atacurilor de inimă, îmbunătățesc circulația și digestia, reduc inflamațiile și cresc cantitatea de serotonină produsă de organism, adică hormonul fericirii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 20 Iulie 2020, 15:47 | Actualizat: Luni, 20 Iulie 2020, 15:48În plus, sunt ideale pentru persoanele care vor să piardă în greutate, deoarece accelerează metabolismul și ajută corpul să ardă mai rapid caloriile. Ce poate fi mai bun și mai util de atât?! Iată câteva idei de preparate culinare spicy:
Aripioare picante
În mod sigur toți iubitorii mâncărurilor picante adoră aripioarele de pui, care le satisfac întotdeauna pofta de spicy. De altfel, acestea sunt preferate și de persoanele care apreciază mai puțin gustul iute, dar nu pot sta departe de aripioarele picante și încearcă să le servească adesea cu garnituri diverse, pentru a fi cât mai ușor de consumat. Bineînțeles, le poți face și tu, doar că atunci când ți-e poftă de mâncare spicy, cel mai bine comandă acasă aripioare picante de la KFC.
Batata Harra
Acest preparat culinar face parte din bucătăria libaneză și nu conține ingrediente spectaculoase, doar că este foarte picant. Batata Harra se compune din cartofi, ardei roșu, usturoi, coriandru și chili, asezonate cu ulei de măsline și băgate la cuptor. Mâncarea este una vegetală, de post, cu un gust extraordinar și o textură crocantă, și reprezintă una dintre cele mai simple și bune moduri de-a găti cartofii.
Humus Beiruti
Am putea spune că aproape toată lumea apreciază humusul, această mâncare orientală atât de gustoasă. Totuși, dacă te-ai plictisit de varianta clasică sau îți dorești un humus spicy, încearcă varianta de humus picant ori Beiruti. Cu o iuțeală ușoară, preparatul este similar cu alte tipuri de humus, doar că include și ardei roșu gras tocat foarte mărunt, fulgi de chili și pătrunjel proaspăt tocat.
Phall Curry
Când vine vorba de curry în mod automat ne gândim la mâncărurile indiene picante. Phall Curry este însă o mâncare ce combină aromele asiatice și indiene cu cele englezești. Se consideră a fi cel mai picant preparat din lume, un fel de tocană ce conține nu mai puțin de zece tipuri de ardei iute, printre care și Bhut Jolokia. De asemenea, Phall Curry conține ghimbir și semințe de fenicul, ceea ce face să fie și mai dificil de mâncat o porție întreagă.
Enchiladas
Acest preparat este aromat și picant, însă foarte sățios și delicios. Face parte din bucătăria mexicană și poate fi pregătit atât cu carne de pui cât și vegan. Lipii tortilla sunt umplute cu bucăți de carne de pui, boabe fasole roșie și porumb sau alte amestecuri, se acoperă cu un sos din roșii ori sos alb, picant, iar pe deasupra se presară brânză mozzarella și se bagă la cuptor. Rezultatul este unul spectaculos, mai ales că enchiladas poate fi cât de spicy își dorește cel care pregătește mâncarea.
Paste cu sos picant
Unul dintre cele mai simple preparate culinare spicy sunt pastele cu sos Arrabiata. Ardeiul chili este cel care dă acestui sos gustul iute și se potrivește la orice tip de paste, așa că iubitorii de mâncăruri picante îl pot adăuga cât de mult vor în preparatul lor.
Salată picantă de mango
Poate că multă lume asociază fructele mai degrabă cu ceva dulce, și nu picant. Iubitorii mâncărurilor spicy s-ar putea să fie impresionați de o salată pregătită din fructe tari, un pic necoapte, tăiate în batoane, amestecate cu ceapă, ardei iute fără semințe tocat mărunt, sare, piper și zeamă de lime.
Preparatele care oferă senzații tari nu-i descurajează niciodată pe cei care adoră să mănânce picant. Ba mai mult, acest gust este atât de apreciat încât pe 16 ianuarie se sărbătorește chiar Ziua Internațională a mâncărurilor spicy. Așadar, dacă te împaci cu acest tip de delicatese, pe lângă experiențele culinare pe care le vei avea, în mod clar îți ajuți și metabolismul, ceea ce înseamnă că ai parte doar de beneficii.