Ce se întâmplă dacă pui la fiert cojile de ceapă și bei zeama acestora
Dacă până acuma aruncai cojile de la ceapă fără să stai pe gânduri, de azi înainte te vei gândi de două ori! Cojile de ceapă au numeroase proprietăți despre care puțină lume știe: întăresc sistemul imunitar dacă sunt preparate corect!
Publicat: Joi, 21 Ianuarie 2021, 22:19 | Actualizat: Joi, 21 Ianuarie 2021, 22:35Fără îndoială, ceapa este unul dintre cele mai folosite alimente în toată lumea. Ştim că e sănătoasă, că dă un gust bun mâncării, dar uităm de beneficiile pe care le au şi cojile sale.
Ceaiul din coji reduce iritaţia ochilor şi menţine acuitatea vizuală. Este benefic pentru cei care petrec foarte mult timp în faţa calculatorului şi sunt încordaţi. De asemenea, în cazul în care apar dureri în gât, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte şi se foloseşte pentru gargară, potrivit timesofindia.
Dacă aveți spasme musculare, o ceașcă de ceai din coji de ceapă, consumată înainte de culcare, va ameliorează problema și va ajută să aveți un somn linistit.
Pe aceeași temă
În caz de congestie și durere la nivelul gâtului, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte; după infuzare, soluția se strecoară și se folosește când este călduță pe post de gargară.
Cum se prepară ceaiul din coji de ceapă?
Preparatul ajută la întărirea sistemului imunitar. Se amestecă o lingură de coji de ceapă mărunţite cu o linguriţă de pudră de rădăcină de lemn dulce şi o mână de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarnă 2 litri de apă fierbinte; compoziţia se fierbe timp de 20 de minute, se adaugă apoi 2 linguri de măceşe zdrobite şi se mai fierbe timp de un minut. Soluţia se toarnă într-un termos, după 10-12 ore se strecoară şi se ţine la răcoare. Se consumă câte un litru pe zi.
Afte şi gingivită: se clăteşte gura cu o soluţie concentrată din coji de ceapă. Aceasta se prepară din 3 linguriţe de coji de ceapă mărunţite, peste care se toarnă 0,5 l de apă clocotită, iar apoi se lasă la macerat timp de 7-8 ore, se strecoară şi se foloseşte.
Pe aceeași temăCeaiul este extrem de bun împotriva tusei. Se toarnă două pahare de apă fierbinte peste două linguri de coji de ceapă mărunţite şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcoreşte, soluţia se strecoară şi se bea câte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Cistită şi alte infecţii urinare: se administrează câte o lingură de decoct din coji de ceapă de 3-4 ori pe zi, care se prepară din 3 linguriţe de coji mărunţite opărite în două pahare de apă clocotită.
De asemenea ajută la tratarea gingivitei: se clăteşte gura cu o soluţie concentrată din coji de ceapă. Aceasta se prepară din trei linguriţe de coji mărunţite, peste care se toarnă 0,5 l de apă clocotită, iar apoi se lasă la macerat timp de 7-8 ore, se strecoară şi se foloseşte.
Infecţii fungice ale unghiei: se fac băi locale într-o soluţie concentrată din coji de ceapă, timp de 20-30 de minute în fiecare seară, până la vindecare.