- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Mierea de abine are capacitatea de a îmbunătăți eficiența sistemul imunitar și crește capacitatea organismului de a face față bacteriilor și virusurilor specifice perioadei reci. Mai mult, mierea are efect antibacterian atât intern, cât și extern, ajutând organismul să se vindece mai repede.
Mierea de albine este bună pentru răceli, dureri în gât, tuse, întărețte imunitatea și protejează flora intestinală.
Este excelentă în tratarea herpes-ului, a eczemelor și a articulațiilor dureroase. Conținutul special de vitamine, minerale, aminoacizi și bioflavonoide te feresc de toate neplacerile iernii, potrivit gazetadeagricultura.
Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirma faptul că este miere crudă și atesta calitatea superioară, nicidecum nu este stricată! Miere de albine nu se strică.
În perioada sezonului rece imunitatea poate scădea și de aceea este recomandat să luați o linguriță de miere de albine dimineața și seara pentru a vă energiza organismul.
Citește și: Mierea poate fi un înlocuitor al zahărului. Beneficiile dovedite de studiile recente
Cel mai eficient remediu natural împotriva tusei și afecțiunilor tractului respirator
Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este folosit din vremuri vechi ca și remediu natural împotriva tusei și afecțiunilor gâtului, dar ridichea neagră are și alte beneficii asupra organismului.
Se știe că ridichea neagră este o sursă naturală de vitamina C și magneziu care au un important rol în întărirea sistemului imunitar.
Ridichea neagră mai este și o sursă bogată de fibre, ce au un rol important în reglarea nivelului colesterolului. Acestea ajută la absorbţia excesului de colesterol din vasele sanguine și ameliorează astfel riscurile de accident vascular cerebral, ateroscleroză şi diverse probleme cardiace.
Are beneficii și asupra sănătății ficatului, prin conținutul de minerale, dar și de glutațion (GSH), un antioxidant cu rol în susţinerea activitatății enzimatice a ficatului, prevenind astfel prezenţa toxinelor.
Are un rol important în îmbunătățirea sistemului digestiv, combate constipația, sterile de greață, dar și diareea.
Vezi cum se prepară >>>>>>>>>> AICI
Ce se poate întâmpla dacă bei zeamă de murături în fiecare zi. Efecte asupra sănătății... Câte mese e corect să avem în timpul unei zile, potrivit medicilor...