Cea mai bună rețetă din Postul Paștelui. Combinația fatală: gem și nucă
Suntem în Postul Mare, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la micile plăceri ale vieții. Această prăjitură de post cu gem și nucă este delicioasă și se prepară ușor. Este cea mai bună rețetă de post!
Publicat: Joi, 22 Martie 2018, 11:38 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:48Suntem în Postul Mare al Paștelui, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la micile plăceri ale vieții. Această prăjitură de post cu gem și nucă este delicioasă și se prepară ușor. Este cea mai bună rețetă de post!
Ingrediente pentru prăjitura de gem cu mere: 10 linguri sifon (apa minerală), 10 linguri ulei, 10 linguri zahăr, 1 linguriță amoniac stins cu oțet, 1 linguriță zahăr pudra, făină cât cuprinde.
Ingrediente cremă I: 4-6 linguri nuci tocate mărunt (sau măcinate), 3-4 linguri gem (gros) căise (ori căpșuni, zmeură).Ingrediente cremă ÎI: 2 pachete margarină vegetală, 6 linguri zahăr (sau mai multe după gust), 1 lămâie (pentru zeamă și coajă), 7 linguri gris.
Cum se pregătește rețeta de post: Din ulei, sifon, zahăr și amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus făină în ploaie, se prepară un aluat care se coace, în foi de grosimea unui deget, într-o tavă unsă cu ulei.Preparare cremă I: Totul se amestecă până se face o pastă perfect omogenă.Preparare cremă ÎI: Margarină înmuiată se amestecă cu zahăr, se adaugă grisul fiert, zeamă de lămâie și coajă de lămâie tăiată mărunt. Se amestecă bine până s-a omogenizat.
Citește și Paște 2018. Ingredientul secret pentru o CIORBĂ de MIEL delicioasă
Asamblare: Pe prima foaie de prăjitură se pune un strat din cremă I. Pe a două foaie se pune cremă ÎI, preparată că mai sus, pe a treia foaie iarăși cremă I. Se acoperă cu a patra foaie, și se presară zahăr pudra. Se servește după 6-7 ore.
Sursa: retete-adunate.ro
Foto: bucataras