Rețetă pentru masa de Crăciun: Coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor
Pentru că se apropie cu pași repezi sărbătorile de iarnă, am pregătit o delicioasă rețetă pentru masa de Crăciun: Coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Noiembrie 2020, 10:51 | Actualizat: Marti, 17 Noiembrie 2020, 12:06Friptura de porc este la mare înălțime pe masa de Crăciun, iar această coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor întrunește toate condițiile pentru a deveni rețeta favorită de sărbători.
Coastele de porc sunt frumos rumenite, glazurate cu muștar și miere, iar ciupercile umplute și morcovii caramelizați și îmbrăcați în felii subțiri de bacon, completează friptura într-o armonie perfectă de gusturi.
Ingrediente pentru rețeta de coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor:
- 1 kg coaste de porc
- 350 gr bacon feliat subțire
- 1 kg ciuperci champignon cu pălării mari
- 1-2 linguri de miere
- 1-2 linguri de muștar
- boia de ardei iute
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 pahar de vin
- sare și piper
- 100 gr unt
- ulei
- pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta de coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor
Mai întâi curățăm coastele de excesul de grăsime, curățăm morcovii, iar la ciuperci separăm codițele.
Tocăm ceapa și usturoiul în rondele și pătrunjelul verde, mărunt.
Pe aceeași temăCum pregătim coronița de coaste?
Coastele de porc se ung cu puțin ulei, se condimentează cu sare și piper. Apoi se rulează sub formă de coroniță și se fixează cu scobitori pentru a nu se desface.
Se așază rulourile de coaste într-o tavă de cuptor mai adâncă și se acoperă mai întâi cu hârtie de copt, iar peste aceasta, folie de aluminiu.
Se dau la cuptor la 165-170 de grade, pentru 1 oră și 30 de minute. După acest interval, se înlătură hârtia de copt, și folia de aluminiu, se ung coastele și pe interior și pe exterior cu un amestec de miere cu muștar și se mai lasă 30 de minute pentru a se rumeni frumos.
Cum se prepară ciupercile umplute?
Codițele ciupercilor și câteva pălării mai urâte de ciuperci se toacă mai mărunt și se trag la tigaie în unt cu puțin ulei. Se adaugă și ceapa verde și usturoiul verde, iar când sucul lăsat de ciuperci se evaporă, se adaugă un pahar de vin.
Se mai lasă ciupercile să fiarbă până se evaporă bine alcoolul și se asezonează cu sare și piper. Cu acest mix se umplu pălăriile ciupercilor și se dau la cuptor pentru 30-40 de minute.
Pe aceeași temăÎntre timp se blanșează morvovii, se scurg și se trag în puțin unt, apoi se înfășoară în felii subțiri de bacon.
In speranța că vă va inspira această rețetă pentru masa de Crăciun: Coroniță din coaste de porc cu ciuperci umplute la cuptor, vă dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!