Frumos rumenită, cu interior fraged și succulent, va da o notă aparte platoului cu fripturi.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Ruladă din carne cu cârnați de casă afumați:
- 2 kg fleică de porc împănată, fără șorici
- sare
- piper
- 1 căpățână usturoi
- boia de ardei dulce și iute
- cimbru
- busuioc
- măghiran
- 2-3 foi de dafin
- 250 ml ulei
- apă
Citește și: Ruladă din fleică de porc la cuptor, fragedă și suculentă
Cum preparăm rețeta Ruladă din carne cu cârnați de casă afumați?
Mai întâi întindem carnea pe planșeta de lucru și o crestăm din loc în loc.
Dacă are prea multă grăsime, mai îndepărtăm din ea, dar urmărim să o lăsăm mai împănată, ca să rămână mai suculentă după preparare.
Presărăm sare și condimente din belșug peste carne, adăugăm și mici rondele de usturoi prin crestături, așezăm cârnații la un capăt și rulăm fleica cât de strâns, dar cu grijă să nu strivim cârnații, apoi o legăm cu sfoară de bucătărie.
Mai presărăm niște condimente și deasupra ruladei, o înfășurăm în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și o dăm la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine de pe o zi pe alta.
A doua zi dăm pachetul cu ruladă la cuptor, așezat pe un grătar, deasupra unei tăvi cu apă.
O lăsăm să se prepare înăbușit așa împachetată, aproximativ 90 de minute la 165 de grade. Apoi o desfacem și o mai lăsăm 30 de minute la cuptor să se rumenească frumos. Amestecăm puțin din sucul lăsat de ruladă cu 1-2 linguri dintr-un ketchup ușor picant și ungem rulada pentru un plus de culoare.
Spor și poftă bună!
Rețete de Prăjituri Festive. Rețeta de Prăjitură Greta Garbo, o rețetă cu tradiție ungurească... Rețeta Mousse de caramel cu insert de praline și multe alte preparate delicioase. Desert de senzație din finala Chefi la...