Cum se prepară delicioasa rețetă de ardei capia cu sos de muștar și cu ce se poate servi!
Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă rețetă de toamnă: Ardei capia cu sos de muștar și câteva sfaturi culinare foarte utile.
Publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2019, 10:18 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:06Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă rețetă de toamnă: Ardei capia cu sos de muștar și câteva sfaturi culinare foarte utile.
Rețeta Ardei capia cu sos de muștar- Ingrediente
- aprox. 2 kg ardei capia
- 4-5 linguri de muștar
- 250-300 ml ulei de floarea soarelui
- 3 linguri de miere
- 2-3 linguri de oțet
- 1-2 foi de dafin
Rețeta Ardei capia cu sos de muștar- Mod de preparare
Se coc ardeii, se curăță și se taie în fâșii.
Din muștar cu ulei de floarea soarelui se prepară o maineză care se adaugă peste fâșiile de ardei capia. Se adaugă și 1-2 foi de dafin și se amestecă bine aproximativ 30 de minute la foc mic, apoi se adaugă mierea și oțetul.
Ardeii capia cu sos de muștar se pun fierbinți în borcane sterilizate, se închid capacele și se trec în cămară.
Pot fi serviți ca aperitiv, dar și ca garnitură la orice friptură, sau fel principal.