Gătești mâncare japoneză și dai greș? Un bucătar celebru îți dezvăluie câteva secrete pentru o rețetă de succes
Publicat: Vineri, 02 Martie 2018, 18:52 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:00- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Restaurantele japoneze pot fi găsite cu ușurință în întreaga capitală, dar gătitul alimentelor la domiciliu, mai ales cînd vine vorba de o rețetă japoneză, devine o provocare și o experiență unică. Syafaruddin, un specialist în gastronomie, care lucrează în restaurantele din Japonia, a declarat că orezul de înaltă calitate este unul dintre cei mai importanți factori în pregătirea preparatelor japoneze.
Așadar, haideți să aflamăm ce ne sfătuiesc bucătarii japonezi
"Trebuie să aveți orez bun, cum ar fi Hitomebore sau Kokuho”, spune Syafaruddin.
Originar din Japonia, Hitomebore este orez de calitate superioară, care oferă texturi netede, moi, care are un gust ușor dulce, potrivi pentru prepararea unei gustări simple sau pentru sushi.
Kokuho este un orez cu granulație medie din California, care are texturi ușor lipicios, unsuros, dat, totuși, delicat.
Pentru cei interesați să gătească sashimi sau sushi, ingredientele proaspete și curate sunt o necesitate, mai ales peștele:
"Dacă peștele nu este încă tăiat, puteți observa cu ușurință prospețimea, cum ar fi de la răchită și ochi", a spus Syafaruddin, adăugând că peștele cumpărat de la supermarket este suficient de bun pentru a face mâncare japoneză.
Somonul - "Puneți sare pe el și așteptați aproximativ 15 minute. După aceea, spălați-l cu apă rece de trei ori, folosind apă nouă de fiecare dată pentru a elimina sărurile și bacteriile. Așteptați ca somonul să se usuce".
Syafaruddin ne sfătuiește,de asemenea, să consumăm sushi sau sashimi alături de wasabi, care acționează ca un neutralizator.
În ceea ce privește echipamentul de gătit, el a spus că ar fi mai bine să avem ai un cuțit special pentru sarcina noastră din bucătărie, însă pentru cei care gatesc rar mâncare japoneză, un cuțit simplu, dar bine ascuțit va fi de folos.
În plus, specialistul în arta culinară ne mai îndeamnă să păstrăm alimentele și ingredientele la temperature camerei, daca vrem să ne iasă o mâncare japoneză ca la carte.
Sursa, thejakartapost