Antena

(P) Curmale uscate: sunt bune pentru tine?

Curmalele uscate sunt un ingredient de bază pentru mâncăruri de mii de ani. Considerate de unii istorici a fi cel mai vechi fruct cultivat, curmalele au jucat un rol important în mai multe imperii și religii antice.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 05 Mai 2022, 18:56 | Actualizat: Joi, 05 Mai 2022, 19:05
Curmalele uscate sunt un ingredient de bază pentru mâncăruri de mii de ani. Considerate de unii istorici a fi cel mai vechi fruct cultivat, curmalele au jucat un rol important în mai multe imperii și religii antice.

Ele sunt deosebit de importante în timpul lunii Ramadan, când oamenii care practică islamul se bucură de ele după zile lungi de post sau pentru a sărbători sărbătoarea de sfârșit de lună cunoscută sub numele de Eid al-Fitr.

Până în prezent, curmalele uscate rămân comune în tot Orientul Mijlociu, unde sunt savurate în timpul mai multor sărbători și în rețete de zi cu zi.

În timp ce curmalele pot fi savurate proaspete, mulți oameni preferă aroma bogată a formei lor uscate. Pe lângă confortul păstrării lor pe termen lung și schimbarea gustului și texturii, procesul de uscare crește nivelul anumitor minerale.

Curmalele uscate sunt disponibile în mai multe soiuri, cu arome și nutrienți care diferă în funcție de locul și modul în care sunt cultivate. Tipurile bine-cunoscute de fructe uscate gen curmale pot fi găsite în magazinele alimentare și magazinele naturiste din întreaga lume.

Pe lângă faptul că au fost folosite ca aliment timp de 6.000 de ani, curmalele uscate au fost folosite ca remediu pentru următoarele:

În timp ce știința modernă a venit cu dovezi pentru câteva dintre aceste afirmații de medicină tradițională, sunt necesare cercetări suplimentare. În ciuda nevoii de mai multe cercetări, curmalele uscate rămân o gustare delicioasă pe care majoritatea oamenilor o pot savura în siguranță, cu moderație.

Informații nutriționale

Două curmale uscate conțin:

Curmalele uscate sunt o sursă bună de:

Recomandari A1

Curmalele uscate sunt, de asemenea, bogate în polifenoli. Acești compuși oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi o digestie mai bună, gestionarea diabetului și chiar prevenirea cancerului. În timp ce multe fructe uscate au un conținut ridicat de polifenoli, curmalele uscate sunt cea mai bogată sursă.

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale curmalelor uscate

Curmalele uscate sunt o sursă excelentă de fibre și includ, de asemenea, câteva vitamine și minerale importante. Cu toate acestea, aceste calități pot crea complicații pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale.

Cercetările dezvăluie câteva rezultate promițătoare pentru sănătate pentru cei care mănâncă curmale uscate în mod regulat:

Foarte hrănitoare Curmalele au un profil nutrițional excelent. Deoarece sunt uscate, conținutul lor de calorii este mai mare decât majoritatea fructelor proaspete. Conținutul caloric al curmalelor este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafidele și smochinele.

Beneficii pentru sarcină

Curmalele uscate oferă o varietate de beneficii pentru femeile din etapele ulterioare ale sarcinii. Conținutul lor ridicat de fibre poate ajuta la constipație și alte probleme gastrointestinale pe care femeile însărcinate le întâmpină adesea.

În plus, curmalele uscate au fost considerate de multă vreme o opțiune de top pentru inducerea naturală a travaliului. Cercetările limitate sugerează că consumul de curmale în forme multiple poate limita nevoia de inducție medicală.

Energie crescută

Curmalele uscate sunt bogate în fier. Deficiențele de fier sunt obișnuite, iar mulți oameni cărora le lipsește fierul în alimentație se confruntă adesea cu oboseală. Combinația dintre conținutul ridicat de fier și carbohidrații găsiți în curmale uscate poate oferi un plus util de energie.

Riscuri potențiale ale curmalelor uscate

Curmalele uscate pot conține niveluri ridicate de polifenoli (antioxidanți), minerale și fibre, dar aceste calități pot fi, de asemenea, problematice pentru unii oameni.

O preocupare suplimentară este nivelul ridicat de sulfiți (substanțe chimice găsite în unele alimente) pe care le conțin curmalele uscate. Unii oameni sunt sensibili la sulfiți și pot suferi o varietate de efecte secundare.

Este important să te consulți cu medicul înainte de a mânca curmale uscate ca supliment de sănătate. Ia în considerare următoarele înainte de a gusta curmale uscate:

Alergiile

Unii oameni pot prezenta o reacție alergică la fructele de curmale. În plus, sulfiții din curmalele uscate pot duce la reacții alergice la unele persoane. Simptomele pot varia, multe persoane care confruntându-se cu erupții cutanate. Unele persoane pot suferi de sensibilitate oculară, cu mâncărimi, lăcrimare sau ochi roșii sau un nas care curge după ce le-au consumat.

Conținut ridicat de zahăr

Curmalele uscate au un conținut ridicat de zahăr, mai ales în raport cu vitaminele și mineralele pe care le oferă. Acest lucru este valabil pentru curmale sub toate formele, dar procesul de uscare crește și mai mult conținutul de zahăr.

Dacă zahărul din sânge este o problemă, ar trebui să mănânci curmale proaspete cu moderație, deoarece cercetările sugerează că acestea au un impact limitat asupra nivelului de glucoză.

Mare în calorii

Doar două curmale uscate conțin 110 de calorii. Acest lucru le face o opțiune excelentă pentru un plus rapid de energie, dar mai puțin ideale pentru pierderea în greutate. Dacă vrei să scapi de kilograme în plus din motive de sănătate, încearcă și alte tipuri de fructe uscate care sunt bogate în nutrienți, dar mai puțin calorice decât curmalele uscate.

Whatsapp LinkedIn
curmale fructe
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Filmul tragediei din Suceava, unde doi frați de 1 şi 3 ani au murit arși de vii: "Se auzeau ţipetele copiilor în casă. Flăcările erau prea mari"
Videoclipul zilei
Citește și
Clienta unui supermarket celebru a cumpărat niște curmale. Când s-a uitat în interior nu i-a venit să...
Festin cu jujube și banana nordului recoltate direct din livadă
Culturi exotice pe plaiuri mioritice
Rețetă de Tiramisu vegan, un desert perfect pentru perioada de post - Rețeta lui Chef Berry
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste