Antena

(P) Curmale uscate: sunt bune pentru tine?

Curmalele uscate sunt un ingredient de bază pentru mâncăruri de mii de ani. Considerate de unii istorici a fi cel mai vechi fruct cultivat, curmalele au jucat un rol important în mai multe imperii și religii antice.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 05 Mai 2022, 18:56 | Actualizat: Joi, 05 Mai 2022, 19:05
Curmalele uscate sunt un ingredient de bază pentru mâncăruri de mii de ani. Considerate de unii istorici a fi cel mai vechi fruct cultivat, curmalele au jucat un rol important în mai multe imperii și religii antice.

Ele sunt deosebit de importante în timpul lunii Ramadan, când oamenii care practică islamul se bucură de ele după zile lungi de post sau pentru a sărbători sărbătoarea de sfârșit de lună cunoscută sub numele de Eid al-Fitr.

Până în prezent, curmalele uscate rămân comune în tot Orientul Mijlociu, unde sunt savurate în timpul mai multor sărbători și în rețete de zi cu zi.

În timp ce curmalele pot fi savurate proaspete, mulți oameni preferă aroma bogată a formei lor uscate. Pe lângă confortul păstrării lor pe termen lung și schimbarea gustului și texturii, procesul de uscare crește nivelul anumitor minerale.

Curmalele uscate sunt disponibile în mai multe soiuri, cu arome și nutrienți care diferă în funcție de locul și modul în care sunt cultivate. Tipurile bine-cunoscute de fructe uscate gen curmale pot fi găsite în magazinele alimentare și magazinele naturiste din întreaga lume.

Pe lângă faptul că au fost folosite ca aliment timp de 6.000 de ani, curmalele uscate au fost folosite ca remediu pentru următoarele:

În timp ce știința modernă a venit cu dovezi pentru câteva dintre aceste afirmații de medicină tradițională, sunt necesare cercetări suplimentare. În ciuda nevoii de mai multe cercetări, curmalele uscate rămân o gustare delicioasă pe care majoritatea oamenilor o pot savura în siguranță, cu moderație.

Informații nutriționale

Două curmale uscate conțin:

Curmalele uscate sunt o sursă bună de:

Recomandari A1

Curmalele uscate sunt, de asemenea, bogate în polifenoli. Acești compuși oferă o mare varietate de beneficii pentru sănătate, cum ar fi o digestie mai bună, gestionarea diabetului și chiar prevenirea cancerului. În timp ce multe fructe uscate au un conținut ridicat de polifenoli, curmalele uscate sunt cea mai bogată sursă.

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale curmalelor uscate

Curmalele uscate sunt o sursă excelentă de fibre și includ, de asemenea, câteva vitamine și minerale importante. Cu toate acestea, aceste calități pot crea complicații pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale.

Cercetările dezvăluie câteva rezultate promițătoare pentru sănătate pentru cei care mănâncă curmale uscate în mod regulat:

Foarte hrănitoare Curmalele au un profil nutrițional excelent. Deoarece sunt uscate, conținutul lor de calorii este mai mare decât majoritatea fructelor proaspete. Conținutul caloric al curmalelor este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafidele și smochinele.

Beneficii pentru sarcină

Curmalele uscate oferă o varietate de beneficii pentru femeile din etapele ulterioare ale sarcinii. Conținutul lor ridicat de fibre poate ajuta la constipație și alte probleme gastrointestinale pe care femeile însărcinate le întâmpină adesea.

În plus, curmalele uscate au fost considerate de multă vreme o opțiune de top pentru inducerea naturală a travaliului. Cercetările limitate sugerează că consumul de curmale în forme multiple poate limita nevoia de inducție medicală.

Energie crescută

Curmalele uscate sunt bogate în fier. Deficiențele de fier sunt obișnuite, iar mulți oameni cărora le lipsește fierul în alimentație se confruntă adesea cu oboseală. Combinația dintre conținutul ridicat de fier și carbohidrații găsiți în curmale uscate poate oferi un plus util de energie.

Riscuri potențiale ale curmalelor uscate

Curmalele uscate pot conține niveluri ridicate de polifenoli (antioxidanți), minerale și fibre, dar aceste calități pot fi, de asemenea, problematice pentru unii oameni.

O preocupare suplimentară este nivelul ridicat de sulfiți (substanțe chimice găsite în unele alimente) pe care le conțin curmalele uscate. Unii oameni sunt sensibili la sulfiți și pot suferi o varietate de efecte secundare.

Este important să te consulți cu medicul înainte de a mânca curmale uscate ca supliment de sănătate. Ia în considerare următoarele înainte de a gusta curmale uscate:

Alergiile

Unii oameni pot prezenta o reacție alergică la fructele de curmale. În plus, sulfiții din curmalele uscate pot duce la reacții alergice la unele persoane. Simptomele pot varia, multe persoane care confruntându-se cu erupții cutanate. Unele persoane pot suferi de sensibilitate oculară, cu mâncărimi, lăcrimare sau ochi roșii sau un nas care curge după ce le-au consumat.

Conținut ridicat de zahăr

Curmalele uscate au un conținut ridicat de zahăr, mai ales în raport cu vitaminele și mineralele pe care le oferă. Acest lucru este valabil pentru curmale sub toate formele, dar procesul de uscare crește și mai mult conținutul de zahăr.

Dacă zahărul din sânge este o problemă, ar trebui să mănânci curmale proaspete cu moderație, deoarece cercetările sugerează că acestea au un impact limitat asupra nivelului de glucoză.

Mare în calorii

Doar două curmale uscate conțin 110 de calorii. Acest lucru le face o opțiune excelentă pentru un plus rapid de energie, dar mai puțin ideale pentru pierderea în greutate. Dacă vrei să scapi de kilograme în plus din motive de sănătate, încearcă și alte tipuri de fructe uscate care sunt bogate în nutrienți, dar mai puțin calorice decât curmalele uscate.

Whatsapp LinkedIn
curmale fructe
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Citește și
Clienta unui supermarket celebru a cumpărat niște curmale. Când s-a uitat în interior nu i-a venit să...
Festin cu jujube și banana nordului recoltate direct din livadă
Culturi exotice pe plaiuri mioritice
Rețetă de Tiramisu vegan, un desert perfect pentru perioada de post - Rețeta lui Chef Berry
Video recomandate
Video
Citește și
Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase urări pentru cei dragi Catine.ro
Afra Saraçoğlu a fost comparată cu Alisa Sezen Sever. Cine este actrița în vârstă de 17 ani Happy Channel
„Va fi o perioadă îngrozitoare în Ucraina și pentru Occident”. Avertismentul unui general despre războiul... Libertatea.ro
Care sunt cele mai importante lucruri învățate de la părinți. "Învață, să nu ajungi... Ziare.com
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte... AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute HelloTaste.ro
Ce facem cu lumânarea de la Înviere. Greșeala pe care o fac mulți credincioși când ajung acasă Antena3.ro
Sistemul prin care Samsung a întrecut Apple. De ce sunt diferite smartphone-urile gigantului coreean useit
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
A cumpărat cercei de 13.675 dolari setul cu doar 13 dolari. Nu s-a mulțumit cu o pereche și a comandat două. Cum... Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Regula pe care trebuie să o respecte toți credincioșii în Noaptea de Înviere 2024. Ce este interzis să faci Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
Rezultate LOTO 6/49 sâmbătă 4 mai 2024. Numerele câştigătoare la tragerile speciale loto de Paşte Observator
Ce sunt aftele și cum apar. Specialiștii MediCOOL au oferit cele mai clare răspunsuri MediCOOL
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare HelloTaste
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni Iuruc? ProSport
Cu cât a ajuns să se vândă un miel întreg în piețele din București. Prețul este IREAL! Gandul
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la 10 ani CanCan
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor DeParinti
Rihanna a vorbit despre avantajele de a fi mamă de băiat: „Pot să fiu oricât de dezinvoltă vreau” ZUTV
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă UseIT
Pastă de ouă fierte. Rețetă de aperitiv rapid și gustos Hello Taste
Ultimele știri
Imagini emoționante de la marșul organizat în memoria tinerilor uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai
Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă așa” De ce alege să pună sarea la început
Ce semnificație are ploaia în noaptea de Înviere
Dani Oțil și soția sa, minivacanță de vis. Unde au ales să-și petreacă Paștele
Iuliana Pepene va petrece Paștele singură. Ce a spus fosta concurentă America Express despre decizia care i-a surprins pe mulți
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Lasă-mă, îmi place! Camera 609, rezumat episoadele 33 și 34, sezonul 2, din 3 mai. Tatăl Evei se întoarce în viața ei
Telefonul înregistrează tot ce vorbești, fără să știi. Metoda prin care poți dezactiva microfonul mobilului
Prețul cu care a ajuns să se vândă o bucată de porumb în Vama Veche. Nu contează că e fiert sau copt
Mireasa sezon 9, 3 mai 2024. Cum arată clasamentul publicului. Cine sunt Mama, Fata și Băiatul Săptămânii
Mai multe