Paște 2018! Cum marinezi corect carnea de miel pentru a fi fragedă! Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină
Friptura din carne de miel este nelipsită de pe masa de Paște, motiv pentru care îți propunem să fii pregătită în acest an și să încerci această metodă pentru a marina carnea de miel, pentru ca aceasta să fie fragedă.
Publicat: Miercuri, 21 Martie 2018, 12:27 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:49Ai nevoie de:
- un pahar cu vin alb
- ulei de măsline 2-3 linguri
- usturoi (de preferat verde)
- mentă (o mână de frunze)
- cimbru (câteva crenguțe)
- – puțin busuioc
- foi de dafin
- piper
- boia dulce
- sare
Mod de preparare:
Tot ce trebuie să faci pentru a pregăti această rețetă este să toci usturoiul, menta și busuiocul, după care să le pui într-un bol, să torni vin peste ele și să le amesteci până se omogenizează.
De asemenea, adaugă sare și piper, după gust, iar ca să fii sigură că îți va ieși gustuoasă, ai grijă ca întreaga cantitate de carne să fie acoperită de baiț.
Pune carnea de miel într-un vas din yena întins, acoper-o cu o folie din aluminiu ori un capac, pentru ca aromele să se întrepătrundă bine. Pune vasul în frigider, lasă-l timp de 24 de ore, iar mai apoi bagă carnea la cuptor. Fii sigură că vei avea o friptură delicioasă.