Mai exact, crescătorii de miei anunță prețuri mari la carne, întrucât foarte puțini au ce să taie în această perioadă. Conform Gazeta de Sud, fermierii nu se îndură să taie mieii de 10 kilograme, pentru care îi vor păstra, cel mai probabil, pentru a-i vinde prin luna mai, când se așteaptă ca samsarii să se intereseze pentru export.
„Prețul va fi mai mare. Eu, cel puțin, așa cred, pentru că sunt puțini. Sunt mici, dacă vor ajunge la 12 – 15 kilograme, dar n-au cum, cum să-i faci buni de Paște?!“, a spus Alexandru Năstase, un crescător de oi din județul Olt, care estimează că prețul în piață ar putea atinge 25 lei/kg, o creștere cu 5 lei/kg față de anul trecut, conform Gazeta de Sud.
Totuși, samsarii au, în continuare, grijă să câștige din urma crescătorilor, după cum se plâng aceștia. Mai exact, ei susțin că în anii trecuți, când Paștele se sărbătorea mai târziu și mieii atingeau o greutate mai mare, li se spunea că piața cere miei micuți. Acum, în schimb, li se cer miei de peste 15 kg în carcasă. „Am stat și eu de vorbă cu mai mulți colegi, și de prin Teleorman, și de prin Dolj, și spun că este 10 – 11 lei/kg în viu și vreo 20 de lei în carcasă. Lucrurile nu sunt stabilite. Se cer miei mari, peste 15 kilograme. Oricum, sub 20 lei/kg nu cred că se va vinde“, a declarat Laurențiu Luță, fermier din Olt.