Vinerea Scumpă din Săptămâna Luminată. Toți bolnavii se vindecă dacă fac ASTA

In Vinerea Scumpa din Saptamana Luminata toti bolnavii trebuie sa se scalde in apele sfintite pentru a se vindeca.

Vinerea Scumpă din Săptămâna Luminată mai poartă numele de Fântăniţa. Conform calendarului ortodox, este o zi importată pentru credincioși, și anume, sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Tradiția spune că toți bolnavii se vindecă dacă se spală în apa sfințită în Vinerea Scumpă.

Vinerea Scumpă este în contrast direct cu Vinerea Neagră sau Vinerea Mare, de dinaintea Paştelui. Legendele spun ca Maica Domnului a construit o fântână care avea apă doar in Vinerea Scumpă, căci acea apă era dătătoare de viaţă.

În Vinerea Scumpă, apele se sfințesc

Cunoscută și sub denumirea de Fântâniță, în această zi se sărbătorește Izvorul Tămăduirii. După Sfântă Liturghie, în toate bisericile se face o sfințire a apei. Credința spune că în această zi toate apele trebuiesc sfintite si dacă se scălda în ele cei ce suferă de boli se vor vindecă. Mai mult decât atât, în Israel, în această zi se face o adevărată ceremonie la Izvorul Tămăduirii, locul binecuvântat de Domnul Iisus, unde au avut loc adevărate minuni.

Superstiții în Vinerea Scumpă: ce nu trebuie să faci

Femeile nu trebuie să facă nicio treaba casnică. În această zi nu se spală și nu se calcă. Se spune ca daca respectam aceste vineri scumpe, ne rugăm și avem grijă de rânduierile bisericești, vom avea un loc asigurat in Rai.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri