Rețeta Borș de pui cu tăiței de casă preparată într-un fel interesant, altfel decât în modul clasic - Reţeta lui Chef Berry
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, ne propune să încercăm rețeta lui proprie ”Borș de pui cu tăiței de casă", altfel decît rețeta clasică.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 23 Ianuarie 2020, 11:24 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00Combinația dintre carnea fiartă și carnea prăjită va da un gust mult mai bun deliciosului Borș de pui cu tăiței de casă.
Ingrediente pentru Rețeta Borș de pui cu tăiței de casă:
- 1 pui grill
- 200 gr ceapă
- 200 gr morcovi
- 1 țelină
- 2 ardei
- sare și piper
- pătrunjel verde
- 3 ouă
- 200 gr făină
- 1 l borș
- 3 l apă
Modul de preparare al Rețetei Borș de pui cu tăiței de casă
Pieptul de pui și pulpele se dezosează. Carnea se trage la tigaie, împreună cu legumele curățate și tocate, iar oasele se pun la fiert cu celelalte părți ale puiului, în apă cu sare și.
Borșul se fierbe separat pentru 20-30 de minute.
Din făină și ouă se prepară un aluat care se întinde pe masa înfăinată într-o foaie subțire și se taie în fâșii formând tăițeii de casă. Tăițeii se lasă la uscat pe hârtie de copt, la cuptor, la temperatură joasă.
Când carnea de pui din vas este aproape fiartă, se adaugă carnea trasă la tigaie cu legumele, borșul și tăițeii de casă.
Se asezonează cu sare, piper, iar la final, după stingerea focului, se adaugă pătrunjelul verde, tocat.
Spor și poftă bună!