Rețetă de clătite pane cu umplutură de dovlecel și brânză. Un preparat de vară, delicios!
Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă Rețetă de clătite pane cu umplutură de dovlecel și brânză. Un preparat de vară, delicios!
Publicat: Miercuri, 24 Iulie 2019, 07:35 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă Rețetă de clătite pane cu umplutură de dovlecel și brânză. Un preparat de vară, delicios!
Ingrediente pentru rețeta Clătite pane cu umplutură de dovlecel și brânză
- Aluat de clătite:
- 3-4 ouă
- 1 praf de sare
- 1 linguriță zahăr
- piper
- 400 ml apă
- 200 gr făină
- 1 dovlecel de grădină
- puțin ulei de măsline
- 150 gr mozzarella
- 150 gr parmezan
- 1 legătură de mărar
- parmezan
- pesmet
- Pentru sos:
- iaurt grecesc
- usturoi
- mărar
- ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta Clătite pane cu umplutură de dovlecel și brânză
Pregătim un aluat clasic de clătite. Mixăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper și o linguriță de zahăr, adăugăm apa și încorporăm făina. Dăm deoparte 1/4 din aluatul de clătite sărate, iar din restul se coc 8-10 clătite.
Pentru umplutura de brânză cu dovlecel, dăm dovlecelul pe răzătoare și presărăm puțină sare. Lăsăm dovlecelul răzuit la odihnit câteva minute să-și evapore din apă. Apoi se scurge și se călește în puțin ulei. Se lasă să se răcească și se amestecă cu cele două tipuri de brânzeturi răzuite și mărarul tocat.
Umplem clătitele cu compoziția de brânză și dovlecel și le împachetăm ca sarmalele. Le trecem prin compoziția de clătite oprită, apoi prin pesmet amestecat cu parmezan și le prăjim în baie de ulei încins.
Delicioasele Clătite pane cu umplutură de dovlecel și brânză se servesc cu un răcoros sos de iaurt cu usturoi, ulei de măsline și mărar.