Rețetă de friptură pentru masa de Crăciun, cu două sosuri delicioase
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune o minunată Rețetă de friptură pentru masa de Crăciun, cu două sosuri delicioase, pe care el a denumit-o Friptură magică.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 18 Decembrie 2019, 09:10 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:18- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Friptura se prepară în mod clasic, însă sosurile vor face diferența.
Ingrediente pentru Rețetă de friptură pentru masa de Crăciun, cu două sosuri delicioase:
- mușchi file de porc
- sare și piper
- puțin ulei
- vin roșu
- Pentru sos nr. 1:
- 250 gr ciuperci
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 400 ml smântână
- sare și piper
- Pentru sos nr. :
- 2-3 mere
- câteva merișoare
- miere
- puțin ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare pentru Rețetă de friptură pentru masa de Crăciun, cu două sosuri delicioase
Mușchiulețul uns cu puțin ulei și condimentat cu sare și piper, se rumenește mai întâi la tigaie, pe toate părțile. Apoi se dă la cuptor pentru o oră, acoperit și alte 30 de minute descoperit, stropit de la început cu vin roșu.
Pentru sosul de ciuperci, se călesc în puțin ulei ciupercile cu ceapa și usturoiul, tocate. Se asezonează cu sare și piper și se adaugă smântâna. Se lasă să mai fiarbă pentru câteva minute.
Pentru sosul al doilea se călesc merele răzuite în puțin ulei de măsline, se adaugă merișoarele, sare și piper, dar și miere și zeamă de lămâie, după gust.
Friptura di mușchi file de porc se va servi cu aceste delicioase sosuri.