REȚETĂ. Sănătate la borcan Cel mai simplu mod de a prepara sfecla murată
Vreti sa preparați o garnitura sanatoasa? Nu aveti nevoie decat de sase ingrediente! Sfecla murata poate fi pastrata in camara cateva luni bune, fara sa se altereze.
Publicat: Joi, 21 Iunie 2018, 14:51 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:50Vreți să preparați o garnitură sănătoasă? Nu aveți nevoie decât de șase ingrediente! Sfecla murată poate fi păstrată în cămară câteva luni bune, fără să se altereze.
INGREDIENTE:
- 7 sfecle mici
- 120 ml de oțet alb
- 60 g zahăr
- 60 g sare
- o jumătate de linguriță de boabe de piper negru
- 2 frunze de dafin
MOD DE PREPARARE
1. Lăsându-le în coajă, spălați bine sfeclele cu o perie. Puneți-le într-un vas de dimensiuni medii, acoperiți cu apă și așteptați până fierbe. Reduceți focul și lăsați la fiert 45 de minute. Scurgeți și lăsați-le la răcit. Îndepărtați coaja și tăiați-le felii subțiri. Mutați într-un castron mare.
2. Puneți zahărul și oțetul într-un vas mic. Lăsați la fiert 5 minute. Luați vasul de pe foc, adăugați sarea, boabele de piper negru și foile de dafin. Turnați amestecul de oțet peste sfeclă și îndepărtați foile de dafin. Acoperiți și lăsați la răcit.
Poftă bună!