Reţetă vegană. Chiftele de năut cu multe legume și suc de rodie
Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit o delicioasă rețetă de Chiftele de năut cu multe legume și suc de rodie.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 05 Noiembrie 2019, 10:33 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:58Pentru perioadele când vrem să renunțăm la mâncărurile cu carne merită să pregătim un așa preparat vegan, delicios și hrănitor.
Iată ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara rețeta de prânz vegetarian:
- 500 gr năut
- 150 gr roșii cherry
- 2-3 căței de usturoi
- 100 gr ceapă
- 10 coriandru
- pătrunjel
- mentă
- sare și piper
- fulgi de chili
- 150 gr baby morcovi
- 250 gr sfeclă
- 100 ml suc de rodie
Rețeta de prânz vegetarian - Preparare
Se călește ceapa cu usturoiul în ulei de măsline, apoi se adaugă sfecla fiartă, dată pe răzătoare,, coriandrul tocat, năutul fiert și scurs, fulgi de chili, menta și pătrunjelul, tocate și se asezonează totul cu sare și piper. Se mixează aceste ingrediente și compoziția rezultată se întinde într-o tavă și se dă la cuptor, până se rumenește. Apoi, cu o formă circulară se formează chiftele.
- CITIȚI ȘI Rețeta Hummus din năut și linte roșie!
Roșiile cherry se trag în ulei de măsline cu un cățel de usturoi, baby morcovii se trag în unt, se scot, iar în locul lor se adaugă suc de rodie și se face un sos cu care se servesc chiftelele de năut.