Dacă sunteți în pană de idei și nu știți ce gustări simple și rapide să mai pregătiți pentru cei dragi, chef Radu Darie, bucătarul matinalului Super Neatza, vă oferă o multitudine de idei, una mai interesantă decât alta. Una dintre aceste idei a fost o rețetă de sushi din castravete cu somon afumat, pe care a pregătit-o în ediția din 19 iulie 2022 a matinalului.
Citește și: Fingers de șalău în crustă de cocos. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 18 iulie 2022
Este o rețetă simplă și rapidă care nu necesită mai mult de 10 minute de preparare. Tot ce trebuir să faceți este să aveți îndemânare în a felia cât mai subțire castravetele și somonul. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi așa gustare delicioasă și fresh.
Sushi din castravete cu somon afumat - Ingrediente
- 1 castravete fabio
- 1 buc somon afumat
- 1 cutie cu cremă de brânză
- fistic mărunțit
Citește și: Rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză
Rețetă de sushi din castravete cu somon afumat - Mod de preparare
Înainte de a vă apuca de feliat castravetele și somonul afumat, pregătiți o folie de prospețime și un cuțit cu lama lată și subțire. Asta dacă nu dețineți un robot care să aibă și funcție de feliere.
Tăiați capetele castravetelui, apoi feliați-l longitudinal cât mai subțire. Feliați subțire și bucata de somon afumat, după ce ați îndepărtat toate oasele și pielea.
Așezați feliile de castravete pe lungime, pe folia de prospețime, una lângă alta și ușor petrecute, pentru a nu se desface în timpul rulării. Ungeți toată suprafața aranjamentului din felii de castravete cu cremă de brânză. Puteți opta pentru crema de brânză preferată: simplă, cu smântână, cu verdeață, cu condimente, etc.
Mărunțiți fisticul, dar nu foarte fin și presărați-l peste crema de brânză. Dacă nu este copt și sărat, rum eniți-l ușor l tigaie. Așezați feliile de somon afumat și rulați strâns, ajutându-vă de folia de prospețime. Înfășurați bine ruloul format în folie și mai adăugați una pentru a fi cât mai strâns. Puneți ruloul de sushi din castravete cu somon afumat la frigider pentru 40-50 de minute, pentru a se așeza bine straturile și a se putea porționa frumos.
Citește și: Supă tarator. Cea mai delicioasă supă rece de castraveți
Porționați-l, mai decorați porțiile cu cremă de brânză, cu fistiuc și ceva verdeață proaspătă și savurațile ca gustare, sau ca aperitiv la orice masă din zi.
Este delicios un astfel de sushi, este fresh și foarte hrănitor.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de sushi din castravete cu somon afumat, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Radu Darie în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 19 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.