Antena

(P) Sunt VPN-urile necesare la conectarea privată sau doar în rețelele publice?

VPN reprezintă acronimul pentru termenii “rețea virtuală privată” și este o modalitate de conectare la internet în siguranță prin criptarea datelor personale și asigurarea confiențialității informațiilor transferate.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 29 Decembrie 2022, 16:33 | Actualizat: Joi, 29 Decembrie 2022, 16:37
Descoperă tot ce trebuie să afli despre rețeaua virtuală privată (VPN)

VPN-ul funcționează ca un tunel virtual care ascunde IP-ul utilizatorului care îl folosește și permite conectarea în siguranță la orice sursă de internet privat sau public disponibilă prin hotspot sau WiFi, acasă sau într-o locație publică care dispune de așa ceva.

Un VPN este foarte eficient împotriva softurilor speciale de spionaj sau a atacatorilor cibernetici, poate funcționa cu eficiență în spațiul public, dar este la fel de util și acasă, în mediul privat, unde alocăm tot mai mult timp mediului online, lucrând sau petrecându-ne timpul liber. Este evident de ce o sursă publică de internet poate reprezenta un pericol, însă trebuie explicat și care este utilitatea unui VPN acasă.

Furnizorul de servicii de internet

Un posibil risc îl poate reprezenta relația cu furnizorul de servicii de internet care deține un volum mare de date personale ale clienților ce pot fi ținta unui atac. În plus, în funcție de regulile industriei, obiceiurile de consum online pot fi ținta unor campanii de marketing mai puțin dorite și foarte insistente.

Dacă aveți instalat un VPN, furnizorul de servicii nu va mai putea urmări care vă este activitatea online, ce materiale descărcați și ce site-uri folosiți, neputând astfel să vă limiteze banda. Viteza de conectare poate fi optimizată fie prin alegerea unui server mai apropiat fizic, fie prin optarea pentru un serviciu VPN care are ca punct forte tocmai viteza de conectare.

Rețea de imobil

Există situații în care, conexiunea de acasă este oferită ca un beneficiu al administratorului clădirii, care poate fi, de exemplu, un proiect imobiliar smart cu diverse facilități.

Telemunca sau biroul de acasă

În situația în care faceți parte din categoria angajaților care lucrează de acasă sau din diverse locații, altele decât sediul firmei cu care aveți contract, conexiunea sigură la internet este o condiție vitală pentru a vă putea desfășura activitatea.

Serviciul VPN disponibil din partea firmei vine de obicei la pachet cu alte softuri și soluții de securitate, care să vă protejeze în permanență indiferent de rețeaua la care vă conectați în mod spontan.

Recomandari A1

Divertisment și platforme de streaming

Un alt aspect pe care să îl luați în considerare atunci când vă decideți să utilizați un serviciu VPN este acela că vă facilitează accesul la o rețea de servicii de divertisment, precum conținut de pe platforme de streaming sau transmisiuni sportive, pe care, în mod normal, locația geografică nu vi le permite. Datorită faptului că tunelul VPN vă ascunde datele personale, inclusiv locația din care sunteți conectat, puteți să accesați emisiuni, sporturi, servicii de jocuri online, transmisiuni live restricționate de anumite regiuni geografice sau disponibile doar contra-cost.

Dacă vă regăsiți într-una dintre situațiile descrise mai sus sau, pur și simplu, doriți să nu aveți grija riscului de a vi se accesa și fura date cu caracter personal, puteți să găsiți la un click distanță nenumărate variante de servicii de VPN, furnizat de nume cunoscute în industrie. Veți beneficia de avantaje contra unui cost care reprezintă abonamentul pe o anumită perioadă de timp, cu posibilitatea de reînnoire a lui la termen.

Fiecare serviciu VPN vine cu un pachet de caracteristici pe baza cărora să puteți alege: preț, facilitatea instalării și utilizării, perioadă de valabilitate, număr de dispozitive conectate, viteză de conectare. Dacă nu sunteți decis ce să alegeți, citiți recenziile publicate de alți utilizatori și verificați ce tip de conectare vi se potrivește cel mai bine în calitate de utilizator de internet acasă.

Concluzie

În concluzie, utilizarea unui VPN care să protejeze numeroasele date personale asociate activității online este o necesitate în prezent și absolut necesară și conectării în rețelele private.

Suntem utilizatorii unui mediu online care înregistrează frecvent atacuri online și scurgeri de date personale, mai ales datorită specializării infractorilor cibernetici.

De aceea, este util să vă mențineți informat la zi asupra soluțiilor de securitate și protecție online și să puteți preveni eventualele riscuri în vederea eliminării unor probleme ulterioare.

Whatsapp LinkedIn
vpn internet retea
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 e LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări. Autoritățile au o bănuială despre cum s-a format
Video recomandate
Video
Citește și
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024 Catine.ro
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot ce a găsit în ea. Cum se... Ziare.com
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural HelloTaste.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea... Antena3.ro
Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic s-a vândut cu o sumă record. Cât valorează acum accesoriul lui John... useit
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Macron atenționează: Trupe din vest ar putea intra în Ucraina dacă rușii rup linia frontului Wall-Street
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat Kudika
Test de atenţie. O pisică s-a pitit printre florile din magazin. Tu o vezi? Playtech
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului Redactia.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care... Observator
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni cronice MediCOOL
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri HelloTaste
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa ProSport
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă falimentul. Atenție la credite Gandul
Nuntă inedită la piramide! Miliardarul Ankur Jain s-a căsătorit cu aleasa inimii sale lângă Marele Sfinx CanCan
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți DeParinti
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore... ZUTV
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la... UseIT
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Hello Taste
Ultimele știri
A suferit arsuri grave pe gât după ce a băut vin la un restaurant. Ce i-au pus, de fapt, în pahar
Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal
Cât au plătit Gabriela Cristea și Tavi Clonda pentru o călătorie cu gondola: „Cam scump, dar a fost o experiență superbă”
Aceste zodii vor avea cel mai mult ghinion la bani în luna mai 2024. Ce pierderi vor resimți nativii
Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”
Mireasa sezon 9, 2 mai 2024. Ce o nemulțumește pe Elena în relația cu Valentin: „Regreți că ai făcut pasul ăsta cu mine?”
Ritual cu vechime în Dunărea de Jos. Arhiepiscopul Dunării de Jos spală și sărută picioarele a 12 copii. Ce semnifică gestul
Cum sună vocea live a Iuliei Vântur, în concert. Vedeta a cântat în indiană pe scenă, dar și o piesă de la Dua Lipa. Cum a sunat
Cine e fiul mai puțin cunoscut al lui Florin Piersic. Actorul rar vorbește despre fiul său cel mic
EDIŢIE SPECIALĂ. Cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii se vede şi se aude la Observator Antena 1: transmisiuni LIVE
Mai multe