Antena

Care este doza necesară de magneziu pe zi. Recomandările medicilor pentru un efect benefic al „mineralului minune”

Magneziul este un mineral implicat în cel puțin 300 de reacții enzimatice din corpul uman și sisține funcțiile musculare și nervoase. Având în vedere rolul său, deficiență poate duce la simptome precum oboseală, crampe musculare, probleme mentale, ritm cardiac neregulat și stres crescut.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 15 Octombrie 2024, 14:25 | Actualizat: Marti, 15 Octombrie 2024, 15:10
Galerie de imagini
Câte tipuri de magneziu există și la ce folosește fiecare. Care este suplimentul potrivit în funcție de afecțiune
Shutterstock

Magneziul este cunoscut drept și „mineralul de relaxare” sau „mineralul minune” - datorită faptului că este implicat într-o mulțime de procese din organism, dar nu mulți știu asta. Resursele de magneziu se numără printre primele care se consumă, iar printre semnele deficitului de magnzeziu de numără spasmele musculare, stările de nervozitate, neliniște și chiar insmoniile. Astfel, un medic dezvăluie necesarul zilnic de magneziu, cele mai bune suplimente, dar și modalități naturale de a crește aportul de magneziu.

Care este doza necesară de magneziu pe zi

Având în vedere că aproape mulți oameni nu-și acoperă necesarul zilnic de magneziu, nu este de mirare că suplimentele de magneziu au devenit foarte la modă. De fapt, piața globală a suplimentelor de magneziu a fost estimată la o valoare de 107 milioane de dolari în 2024 și se așteaptă să urce la 130 de milioane de dolari până în 2031. Acesta fiind un salt de peste 20% în doar câțiva ani.

Dar care este cauza acestui deficit generalizat de magneziu? Potrivit medicului Mark Hyman există mai multe motive pentru care nu avem cantitățile necesare de magneziu în corp:

Pe aceeași temă

Astfel, atunci când te confrunți cu crampe sau spasme musculare, insomnie, creștere sau scădere în greutate inexplicabilă și chiar probleme urinare este probabil să suferi de deficit de magneziu, iar medicul să recomande mai multe investigații. Iată care este cantitatea magneziu pe care ar trebui să o iei pe zi, dar și cele mai bune modalități de a obține mai mult magneziu din alimentație.

Doza zilnică de magneziu în funcție de vârstă și sex

Potrivit National Institutes of Health, dozele zilnice de magneziu sunt recomandate în funcție de vârstă, sex și alte condiții fiziologice.

National Institutes of Health a stabilit limita superioară de magneziu pe care ar trebui să o luați sub formă de supliment la 350 miligrame. La rândul său, Dr. Hyman sugerează un aport zilnic de magneziu sub formă de supliment de 300 miligrame. Cu toate acestea, dozele pot fi modificate la recomandarea medicului curant.

Câte tipuri de magneziu există și la ce folosește fiecare

Recomandari A1

Atunci când alegi suplimentul de magneziu este importantă să fii atent la cel care poate rezolva probelemele de care suferi.

Glicinatul de magneziu este adesea recomandat pentru capacitatea sa de a traversa bariera hemato-encefalică, ceea ce îl face benefic pentru reducerea anxietății și îmbunătățirea calității somnului.

În cazul în care te confrunți cu constipația, citratul de magneziu poate oferi ușurare, deși trebuie să fiți precauți deoarece cantitățile excesive ar putea avea efectul invers și duce la diaree.

L-treonatul de magneziu s-a dovedit, de asemenea, benefic pentru sănătatea creierului într-un studiu din 2022.

Carbonatul, oxidul sau gluconatul de magneziu sunt forme despre care studiile sugerează că sunt absorbite mai puțin eficient de organism.

Pe aceeași temă

Cum poți crește aportul de magneziu prin intermediul alimentației

Suplimentele de magneziu sunt cu siguranță de ajutor, dar experții sugerează că cea mai bună modalitate de a crește aportul de magneziu este să adaugi alimente bogate în acest mineral în dieta zilnică.

Printre fructele și legumele care conțin magneziu de numără:

În plus, o baie cu sare Epsom este o modalitate relaxantă de a absorbi magneziul prin piele.

Este magneziul potrivit pentru uz zilic? Cine ar trebui să ocolească aceste suplimente

În general, este sigur să iei magneziu în fiecare zi, cu condiția să respecți recomandările de dozare recomandate de medic. Un aport constant și moderat vă susține organismul fără a duce la efecte secundare adverse.

Pe aceeași temă

Administrarea magneziului pe timp de noapte poate fi benefică pentru cei care doresc să își îmbunătățească calitatea somnului, deoarece acesta susține relaxarea musculară și a fost asociat cu un efect calmant asupra sistemului nervos. Cu toate acestea, dacă luați magneziu pentru a susține producția de energie sau recuperarea după efort, dimineața poate fi un moment mai potrivit - asigurați-vă doar că îl luați la aceeași oră în fiecare zi.

De asemenea, persoanele care suferă de boli renale, boli de inimă, tulburări intestinale, diabet sau cele care iau medicamente specifice, cum ar fi bifosfonații, antibioticele, diureticele și inhibitorii pompei de protoni - care pot afecta nivelurile de magneziu - ar trebui să solicite sfatul medicului înainte de a începe să ia orice supliment de magneziu.

Whatsapp LinkedIn
vitamine magneziu medic
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret în Cimitirul Lutheran din Capitală. Vestea a stârnit val de speculații. Adriana Bahmuţeanu nu a fost prezentă
Videoclipul zilei
Citește și
Cea mai dulce băutură a toamnei este pe toate mesele românilor. Care este ingredientul secret care face...
(P) Suplimentele alimentare cu vitaminele A și E, ajutor natural pentru protecția mucoaselor gastrice și...
Super Neatza, 10 aprilie 2023. Rolul vitaminelor în dezvoltarea copiilor
Super Neatza, 7 noiembrie 2022. Cum ne putem lua necesarul de vitamine din alimente
Video recomandate
Video
Citește și