Ce alimente trebuie evitate în timpul pandemiei? Recomandare făcută de un nutriționist italian
Cu toții vrem să știm ce alimente avem voie să mâncăm și pe care trebuie să le evităm în această perioadă de izolare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 15:14 | Actualizat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 15:14Nutriționistul italian Gianluca Mech susține că în timpul pandemiei ar fi bine să evităm să punem în coș alimente procesate, pentru că sunt sărace în vitamine, fibre și alți micronutrienți esențiali.
„Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt ușor perisabile. Acestea conțin ingrediente sintetice, precum agenți de intensificare a aromelor, coloranți, emulsifianți, îndulcitori artificiali și alți aditivi folosiți pentru a imita calitățile alimentelor proaspete. Pot conține acizi grași trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult și să nu râncezească. Acizii grași trans nu sunt sănătoși, deoarece pot crește nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu și HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare”, explică nutriționistul.