Cum ne influențează consumul de fructe și legume bio starea de bine?
Din ce în ce auzim cât mai des recomandarea nutriționiștilor de a consuma cât mai multe fructe și legume, dar neapărat de sezon, pentru un aport optim de vitamine și minerale, benefice sănătății corpului.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 02 Septembrie 2020, 11:58 | Actualizat: Duminica, 10 Aprilie 2022, 08:08Vânzările de produse bio au crescut cu 20 de procente. Produsele ecologice sunt cele care au crescut în medii fără pesticide, fără îngrășăminte chimice și fără aditivi.
O dietă bazată pe fructe și legume a fost dintotdeauna asociată cu o îmbunătățire a stării de bine și de sănătate a organismului.
Fructele și legumele bio, odată culese, trebuiesc și consumate, pentru că nu rezistă mult, însă ne bucurăm de cât mai multă sănătate.
Pe aceeași temăStilul acesta de a mânca de sezon și local ne ajută și din punct de vedere al sănătății, dar și ca buget. Legumele și fructele de sezon și locale sunt mult mai sănătoase decât cele aduse de peste hotare. Cele locale sunt proaspete și pline de nutrienți, cele de import, datorită timpului necesar transportului, nu mai pot fi considerate atât de proaspete.
Echilibrul unei vieţi sănătoase stă în adaptarea noastră la fiecare sezon în parte, iar de aici şi recomandarea de a mânca produse de sezon și mai ales, produse bio.
Este bine ca fructele de sezon, atunci când sunt proaspete, să fie consumate în starea lor naturală, pentru a nu-și pierde din nutrienți.
Pe aceeași temăDar, dincolo de îndemnul de a mânca multe fructe şi legume proaspete, întotdeauna specialiştii ne recomandă să consumăm cât mai multe legume și fructe de sezon. De exemplu, primăvara avem nevoie de cât mai multe verdețuri pentru o detoxifiere a întregului organism, după sezonul rece şi consumul de alimente calorice. Vara, când temperaturile depăşesc limita confortului termic, ne sunt de ajutor fructele şi salatele delicioase şi răcoritoare. Toamna este sezonul rădăcinoaselor şi fructelor târzii, pline de vitamine şi minerale care ne pregătesc astfel corpul pentru perioada friguroasă care urmează, întărindu-ne imunitatea. Iarna organismul nostru are nevoie de rezerve pentru a rezista temperaturilor foarte scăzuteși sunt necesare mâncărurile mai calorice. Pentru că dincolo de preferinţele noastre culinare, de diete sau de orice altceva, natura are întotdeauna cea mai bună soluţie pentru noi şi pentru sănătatea corpului nostru.
Pe aceeași temă