Antena

Primele semne că ai hemoroizi. Ce tratamente naturiste poți folosi

Hemoroizii sunt încă pentru foarte multe persoane un subiect tabu, dar este o afecțiune destul de frecvent. Care sunt primele simptome și cum pot fi tratați cu remedii naturiste

Autor: Alina Serea Publicat: Luni, 24 Iunie 2019, 15:32 | Actualizat: Luni, 24 Iunie 2019, 16:19
Tratament hemoroizi

Hemoroizii sunt încă pentru foarte multe persoane un subiect tabu, dar este o afecțiune destul de frecvent. Care sunt primele simptome și cum pot fi tratați cu remedii naturiste

Chiar dacă hemoroizii au încă de la început niște simptome deranjante, foarte mulți oameni evită un consult la medic și luarea măsurilor necesare pentru a preveni agravarea acestei afecțiuni.

Hemoroizii sunt, de fapt, niște dilatații ale venelor la nivelul canalului anal. Aceste structuri devin patologice când se inflamează iar persistența inflamației duce către o dilatație vasculară mult peste limită.

Specialiştii afirmă că dilataţiile venelor de la nivelul anusului şi rectului, mai exat hemoroizii, pot duce la apariţia anemiilor şi infecţiilor locale.

Cele mai frecvente simptome ale hemoroizilor

Tipuri de hemoroizi

Apar atunci când este prezentă o presiune prea mare asupra venelor hemoroidale interne. Deseori, singurul semn al prezenței hemoroizilor interni este prezența sângelui deschis la culoare la suprafața scaunului, în vasul de toaletă sau pe hârtia igienică. În cazul în care presiunea și umflarea continuă, venele hemoroidale se vor extinde, uneori atât de mult încât vor ieși prin anus, în afară corpului. Durerea nu este întâlnită, de obicei, în cazul hemoroizilor interni, cu excepția cazului în care se formează cheaguri de sânge sau are loc o infecție.

Venele hemoroidale externe din jurul anusului se pot umflă, cauzând hemoroizi externi. Acestea sângerează ușor, fie în urmă încordării din timpul scaunului, fie din cauza frecării, iar iritarea rezultată din drenarea mucusului poate provocă mâncărime în zona anală.

Cauzele apariției hemoroizilor

Recomandari A1

Una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei hemoroizilor o reprezintă constipaţia. Aceasta, la rândul ei, are cauze legate de stilul de viaţă, în special de alimentaţia săracă în fibre, care blochează tranzitul intestinal.

Forţarea musculaturii anale cauzată de constipaţie determină inflamarea venelor şi apariţia durerilor sau chiar formarea fisurilor anale.

Însă nu doar constipaţia provoacă apariţia hemoroizilor, ci şi scaunele moi şi frecvente (diareea), deoarece mersul frecvent la toaletă irită zona anală şi provoacă, de asemenea, o deteriorare şi o inflamare a venelor hemoroidale.

Pe aceeași temă

Statul prelungit pe scaun sau în picioare se asociază cu un tranzit intestinal lent şi, deci, cu un risc crescut de a suferi de constipaţie. Sedentarismul presupune, de asemenea, o presiune continuă asupra zonei anale, ceea ce, în timp, duce la apariţia hemoroizilor. Acesta este motivul pentru care majoritatea persoanelor cu profesii care presupun statul pe scaun ore întregi suferă de hemoroizi.

Apariția hemoroizilor poate fi influențată și de factori alimentari, precum consumul exagerat de condimente sau alimente picante, precum piperul, ceapă, usturoiul sau muștarul iute.

De asemenea, dieta săracă în fibre-este unul dintre motivele care favorizează apariția constipației, implicit și a inflamării vaselor de sânge și apariția hemoroizilor

Provoacă dilatarea vaselor de sânge de-a lungul tubului digestiv și a vaselor rectale. Dilatarea duce, la rândul ei, la acumularea sângelui în hemoroizi și la inflamarea lor.

Hemoroizii pot avea drept cauză principală moştenirea genetică. Persoanele care au în familie cazuri de hemoroizi pot preveni episoadele dureroase printr-un stil de viaţă echilibrat, adică prin evitarea sedentarismului şi prin adoptarea unui program regulat de sport.

Tratament pentru hemoroizi

Apariția hemorizilor este un semn clar că persoana afectată trebuie să meargă la medic pentru un consult de specialitate și pentru a primi, atunci când este cazul, tratamentul corespunzător.

În stadiile uşoare, se foloseşte tratament local cu unguente şi cu supozitoare cu corticoizi, antalgice, relaxante musculare Tratamentul oral cu preparate pe bază de ginkgo biloba ori castane se foloseşte ca tratament de întreţinere.

În multe cazuri însă, prevenirea agravării hemoroizilor poate fi făcută printr-un stil de viață sănătos, dar și prin leacuri bătrânești pentru hemoroizi, cum sunt ceaiurile sau băile de șezut.

Dieta

În cazul hemoroizilor ste indicată includerea în dietă a alimentelor care conţin fibre, cum sunt legumele, fructele şi cerealele integrale. Trebuie evitate produsele din carne, mai ales cele din carne roşie, dar şi condimentele, cafeaua şi alcoolul. Medicii recomandă şi consumul ridicat de lichide, între şase şi opt pahare de lichide pe zi.

Băile de şezut

Tătăneasa şi pelinul sunt două plante recomandate frecvent în tratamentul hemoroizilor, datorită proprietăţilor astringente şi calmante. Plantele se pot folosi şi sub formă de ceai, însă sunt mai eficiente în băile de şezut. De asemenea, fitoterapeuţii le recomandă în combinaţie cu preparatele din coajă de stejar, deoarece aceasta are acţiune cicatrizantă. Câte două linguriţe din fiecare plantă se amestecă cu doi-trei litri de apă fierbinte. Baia de şezut ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute şi trebuie repetată o dată la trei zile, timp de o lună.

Ceai de mușețel şi troscot

Atât pentru hemoroizii interni, cât şi pentru cei externi, se recomandă coada-şoricelului, muşeţel, troscot, tătăneasă şi nalbă-mare.

După ce plantele se amestecă, o linguriţă din acest amestec se infuzează cu 250 ml de apă fierbinte. Se beau câte trei căni cu ceai pe zi cu 20 de minute înaintea meselor principale. Ceaiul trebuie consumat zilnic, cel puţin o lună.

Gelul de Aloe vera

Poate fi de mare ajutor în calmarea hemoroizilor. Nu numai că te scăpa de durere și disconfort, dar ajută și la vindecarea totală în scurt timp. Potrivit Clinicii Cleveland, aloe vera are proprietăți antiinflamatorii cunoscute ca fiind eficiente în tratarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii.

Whatsapp LinkedIn
hemoroizi tratament hemoroizi medicamente hemoroizi leacuri batranesti hemoroizi
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Drama fiicelor celor doi români morți în Valencia. Florin și Axinia s-au legat de o furgonetă, crezând că vor supraviețui: "Fata mea, noi nu mai scăpăm"
Videoclipul zilei
Citește și
(P) Simptomatologia bolii hemoroidale
Tot ce trebuie să știi despre hemoroizi - Simptome și tratament
Ce se întâmplă dacă stai pe telefon când folosești toaleta! Greșeala ce te trimite urgent la medic
Patru beneficii extraordinare ale consumului de fibre
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o perioadă de prosperitate pe 15 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Ana Brenda Contreras și-a deschis sufletul și a vorbit despre un moment dureros din viața ei. Ce a relatat actrița Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
S-a câştigat marele premiu la Loto 6/49, peste 9,58 milioane de euro, la Galați. Biletul norocos a avut 630 de... Libertatea.ro
Explozie în crypto. Monedele care au înregistrat cele mai mari creșteri. Semnale „bullish"... Ziare.com
Umilit şi numit „cerşetor” în România, Leonard Doroftei a anunţat când îşi va deschide o nouă... AntenaSport
Ce decizie au luat Nicolai Tand și Sorin Brotnei cu privire la trofeul Asia Express: „A stat ascuns în…” Elle
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima... Spynews.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!” BZI
Andreea Bostănică a spus adevărul despre viața de lux pe care o duce! „Nu pot să mint!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid HelloTaste.ro
Proba costumelor de baie de la Miss Universe 2024. Câteva concurente au avut opțiuni neobișnuite Antena3.ro
Un angajat tech a furat documentele secrete ale companiei pentru Huawei. Ce pedeapsă a primit pentru spionaj industrial useit
Horoscopul zilei de 15 noiembrie 2024. Leii sunt determinați să reușească. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Nicușor Dan: Am obținut autorizație de construire pentru patinoarul „Flamaropol” Wall-Street
Postul Crăciunului: când începe, tradiții și dezlegare la pește Kudika
Cum arată locul de veci unde a fost înmormântat Silviu Prigoană. Cavoul este unul impresionant. Detaliul care a... Playtech
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului Redactia.ro
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la... Observator
Legătura dintre stres și bolile cardiovasculare. Ce metode poți folosi pentru a-ți gestiona stările negative MediCOOL
Empanadas cu dovleac. Rețetă de plăcinte din bucătăria spaniolă HelloTaste
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară! ProSport
Gigi BECALI, obligat de Raiffeisen să-și depoziteze cele 40 de milioane de dolari la o altă bancă: „Vina era... Gandul
Ce le-a făcut Adelina Pestrițu fostelor colege Teo Trandafir și Ilinca Vandici: „Măi, eu nu mai pot cu asta”... CanCan
Cum să creezi un vision board pentru copii DeParinti
Rihanna a fost fotografiată în timpul unei cine în Los Angeles. Diva a fost îmbrăcată cu o fustă roșie sexy ZUTV
Când încep Leonidele. Ploaia de meteoriți e cunoscută pentru „mingile de foc” care aprind cerul UseIT
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post Hello Taste