Antena

(P) Acupunctura ca modalitate de tratament alternativ pentru diverse afecțiuni!

Acupunctura este o opțiune de tratament complementară care provine din medicină tradițională chineză.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 23 August 2023, 18:21 | Actualizat: Miercuri, 23 August 2023, 18:23
Acupunctura este o opțiune de tratament complementară care provine din medicină tradițională chineză.

Această metodă presupune aplicarea unor ace mici în anumite puncte ale corpului, care se crede că vor “corecta” dezechilibrele de energie responsabile de cauzarea simptomelor, cum ar fi durerea și greața.

Conform principiilor acupuncturii, această practică ar putea fi folosită pentru tratarea multor boli, precum alergiile sau artrită reumatoidă. Cu toate acestea, în prezent, principalele indicații sunt pentru tratamentul durerii, în boli precum osteoartrita și lombalgia, precum și greața și vărsăturile în cazurile de chimioterapie și după intervenții chirurgicale. Totuși, sunt necesare mai multe studii pentru ca acupunctura să poată fi recomandată în alte situații. Ce putem spune cu siguranță, pentru persoanele care doresc să apeleze la acupunctură este că aceasta trebuie să fie efectuată întotdeauna de profesioniști instruiți și sub îndrumarea unui medic, precum medicii de la https://www.acupuncturabucuresti.ro/.

Acupunctura este în general indicată pentru a completa tratamentul următoarelor situații: dureri de spate, dureri dentare după intervenții chirurgicale, osteoartrita, dureri de genunchi, greață și vărsături în urma chimioterapiei sau postoperator, dureri de gât, fibromialgie, migrenă. În plus, este posibil ca acupunctura să aibă beneficii în tratamentul unor boli precum alergiile, artrita reumatoidă, anxietatea, depresia și obezitatea și poate fi folosită și pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat.

Tipuri de acupunctură

Acupunctura este de mai multe feluri. Principalele tipuri de acupunctură sunt:

1. Acupunctura tradițională

Acupunctura tradițională este cea mai comună și de obicei implică introducerea cu atenție a acelor subțiri din oțel inoxidabil în anumite puncte ale pielii în timp ce persoana este întinsă și relaxată. Acele sunt de obicei lăsate timp de aproximativ 10 până la 20 de minute și apoi scoase. Acest tip de acupunctură este practicat și la Clinica Acupunctură București. Totul se va face de către medici specialiști precum Dr. Corneliu Moldovan și Dr. Radu Monica. Ambii sunt medicii specialiști (în oncologie și medicină de familie), dar și cu competențe în acupunctură. Asta înseamnă că pacientul va fi consultat și tratat de un medic în adevăratul sens al cuvântului.

2. Acupunctura urechii

Acupunctura auriculară, cunoscută și sub denumirea de auriculoterapie, constă în aplicarea diferitelor tipuri de ace subțiri în anumite puncte ale urechii și, uneori, pot fi folosite și semințe de muștar.

3. Acupunctura scalpului

Numită și acupunctură capului, acupunctura scalpului este o tehnică de acupunctură în care se aplică ace pe anumite zone ale capului, care variază în funcție de anatomia și funcționarea creierului. Aceste zone nu sunt direct legate de punctele de acupunctură tradiționale utilizate în mod obișnuit.

4. Terapie cu ventuze

Recomandari A1

Terapia cu ventuze, cunoscută și sub denumirea de cupping, este o formă de acupunctură care constă în aplicarea unor căni mici în anumite puncte ale pielii provocând presiune negativă, care se poate face prin aspirație sau aplicarea căldurii.

5. Moxibustie

Moxibustia este o tehnică de acupunctură care folosește căldură pentru a stimula anumite puncte de pe piele. Acest stimul este de obicei efectuat folosind un bețișor înfășurat în jurul ierburilor speciale care sunt arse, cum ar fi arnica.

6. Electroacupunctură

Electroacupunctură este un tip de acupunctură în care un dispozitiv este utilizat pentru a aplică un stimul electric unor ace subțiri utilizate în mod tradițional în acupunctură, care sunt plasate în anumite puncte ale pielii.

În ce constă acupunctura, mai exact?

Acupunctura tradițională implică utilizarea unor ace foarte fine, de unică folosință, de lungimi și lățimi diferite, pentru aplicare în diferite puncte ale pielii, în funcție de simptomele, bolile și problemele de sănătate ale unei persoane. Procedurile sunt efectuate de un acupuncturist, care poate fi medic, kinetoterapeut sau ergoterapeut și nu necesită anestezie, întrucât acele sunt extrem de fine, iar aplicarea se realizează folosind tehnici precise. Cum spuneam mai sus, la Clinica Acupunctură București, ședințele vor fi conduse de medici specialiști. În timpul tratamentului, persoana respectivă trebuie să stea întinsă aproximativ 20 până la 40 de minute, în funcție de tipul de acupunctură și indicația medicului, iar la sfârșitul aplicării, acele sunt îndepărtate. În general, locul în care au fost introduse nu este dureros.

Ce sunt punctele de acupunctură

Punctele de acupunctură, cunoscute sub denumirea de meridiane, sunt locurile exacte unde se aplică acele, astfel încât excesul de energie este eliberat sau fluxul acesteia să fie redus, restabilind echilibrul și astfel ameliorând simptome precum durerea și greață.

Conform medicinei tradiționale chineze, există 12 meridiane care sunt legate de diferite organe precum plămânul, splina, intestinul, vezica urinară și vezica biliară. Cu toate acestea, unele părți ale corpului, cum ar fi picioarele și urechile, au mai multe puncte, care pot fi, de asemenea, stimulate cu ace pentru a calma durerea și anumite simptome specifice.

Pentru cine este această practică

Oricine poate apela la acupunctură, chiar și persoanele care nu au nicio boală sau simptome, deoarece această tehnică poate fi folosită doar pentru a îmbunătăți starea de bine. În plus, acupunctura poate fi făcută și copiilor și femeilor însărcinate, în principal pentru a atenua greața de sarcină și răul de mișcare. Desigur, în anumite cazuri, trebuie să aveți mici precauții!

Riscuri posibile

Acupunctura este o tehnică sigură, cu puține riscuri. Cu toate acestea, este important ca persoanele care folosesc anticoagulante sau cu simptome precum umflare, sângerare sau vânătăi, să consulte un medic înainte de a apela la această procedura, din cauza riscului de sângerare. De asemenea, se recomandă ca persoanele cu neutropenie și afecțiuni ale pielii, cum ar fi alergii și infecții, să evite să facă acupunctură din cauza riscului de infecții mai grave. Totuși, în cazul bolilor febrile, cum ar fi gripa sau răceala, acupunctura trebuie, de asemenea, evitată până când simptomele se ameliorează.

Atunci când apelezi acupunctură, este important să alegi un profesionist calificat și clinici certificate, precum Clinica Acupunctură București, pentru a elimina riscul de a contracta boli, precum hepatită și HIV din alte locații dubioase sau neautorizate.

Whatsapp LinkedIn
acumpunctura tratamente alternative
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi a trecut în faţa lui Marcel Ciolacu, care a căzut pe locul 3. Georgescu, pe primul loc
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce amendă riscă românii care pun ghivecele cu flori pe scara blocului. Regulile de care trebuie să ții cont Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Rezultate exit-poll referendum în Bucureşti. Cum au votat românii la fiecare din cele trei întrebări Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste