Rețeta de mici de la Cocoșatu' - secretul celor mai buni mititei din București! Lasă-i pe cei din comerț acolo unde le e locul, în lada frigorifică!
De 1 mai, fiecare român merită să se răsfețe cu o rețetă de mititei celebră, cei de la Cocoșatu', celebrul restaurant bucureștean din zona Aeroportului Băneasa, celebru pentru preparatele sale.
Publicat: Miercuri, 25 Aprilie 2018, 14:31 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:13De 1 mai, fiecare român merită să se răsfețe cu o rețetă de mititei celebră, cei de la Cocoșatu', celebrul restaurant bucureștean din zona Aeroportului Băneasa, celebru pentru preparatele sale.
INGREDIENTE:
- carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, ulei, usturoi.
Rețeta de mici de la Cocoșatu'. MOD DE PREPARARE:
Prima dată, aveți nevoie de o zeamă de oase de vită cu măduvă, ușor de pregătit (apă fiaertă cu oasele respective). Carnea tocată trebuie frământată cu această zeamă de oase de vită, timp de o oră și pe parcurs trebuie adăugate condimentele și sucul de lămâie, dar fără mujdei.
După ce este frământată timp de o oră carnea tocată, urmează să fie pusă la rece timp de o zi întreagă, apoi frământată din nou, dar de această dată cu zeamă de usturoi.
Compoziția rezultată se pune din nou la rece și se mai ține o zi.
Abia în cea de-a treia zi se formează mititeii. Pentru a nu vi se prinde de zăbrelele grătarului și se vor unge cu puțin ulei înainte!
Sursă foto: Curtea Veche