Rețetă de friptură de pui cu sos din legume de toamnă, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Foarte meticulos și atent la detalii, Chef Nicolai Tand a pregătit o rețetă de sezon și mai precis, o rețetă de friptură de pui cu sos din legume de toamnă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Noiembrie 2020, 13:28 | Actualizat: Marti, 17 Noiembrie 2020, 16:30Pe lângă delicioasa rețetă de friptură de pui cu sos din legume de toamnă, Chef Nicolai Tand ne învață și cum se dezosează corect puiul, așa cum puteți vedea în videoclipul de mai jos:
Ingrediente pentru rețetă de friptură de pui cu sos din legume de toamnă:
- 1 pui
- sare și piper
- ulei
- ceapă eșalota
- praz
- țelină
- sfeclă
- morcovi
- mere
- cuburi de kaizer afumat
- unt
- zahăr
- păstârnac pentru piure
Mod de preparare pentru rețeta de friptură de pui cu sos din legume de toamnă
Chiar dacă necesită mult timp și multă atenție, rețeta preparată de Chef Nicolai Tand este deosebită și merită preparată pentru o masă specială alături de cei dragi.
Preparare friptură de pui.
Mai întâi se dezosează carnea de la pieptul de pui, iar restul se porționează în bucăți mai mici.
Bucățile de pui se așază într-o tavă de cuptor unsă cu ulei. Pe lângă acestea se adaugă o parte din legume bine spălate și porționate în bucăți mai mici, dar necurățate de coajă, pentru că acestea, prin coacere, emană arome plăcute cu care se va înnobila friptura de pui.
Pe la jumătatea timpului de coacere, se adaugă și cuburile de kaizer care se vor împrăștia printre legume.
Pe aceeași temăPreparare sos de legume.
Sfecla roșie se pune la fiert în apă cât să fie acoperită.
La fel și câteva bucăți mici de țelină, se vor pune la fiert cu câteva bucăți de ceapă eșalota și 2 căței de usturoi, dar separat de sfecla roșie.
În vasul cu țelină se adaugă și puțin zahăr, pentru a se carameliza, puțin unt și 1-2 mere, pentru a regla aciditatea, dar și puțin cimbru proaspăt, pentru un plus de aromă.
Se lasă legumele să fiarbă până se pătrund foarte bine. Peste acestea, se vor adăuga legumele coapte de la cuptor și sosul din tavă plus apă și carcasa de la pui și se vor mai fierbe împreună la foc mare, timp de o oră, sau chiar două. Apoi se vor pasa toate legumele, iar compoziția rezultată va reprezenta sosul cu care va fi servită friptura de pui.
Separat se prepară un piure simplu de păstârnac, iar acesta va constitui garnitura pentru friptura de pui cu sos din legume de toamnă.
Spor și poftă bună!