Platoul cu brânzeturi este alegerea perfectă pentru orice ocazie
Pentru că platoul cu brânzeturi este alegerea perfectă pentru orice ocazie, învățăm de la specialiști cum să pregătim un platou perfect cu mai multe tipuri de brânzeturi, pentru a satisface toate gusturile.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 20 Ianuarie 2021, 11:00 | Actualizat: Miercuri, 20 Ianuarie 2021, 11:54În direct dintr-un magazin de brânzeturi din București, Adina Lăcătușu, reporter al emisiunii Super Neatza, alături de Alexandru Pițigoi, proprietar de magazin specializat în vânzarea de brânzeturi, ne explică de ce platoul cu brânzeturi este alegerea perfectă pentru orice ocazie, dar și ce tipuri de brânzeturi putem pune pe un platou pentru a atinge perfecțiunea și a satisface toate gusturile.
Ziua de 20 ianuarie a fost declarată de americani, ziua mondială a brânzeturilor, aceștia fiind campioni în consumul de brânzeturi. Iar alți campioni, dar la capitolul sortimentelor de brânză sunt francezii, care au aproximativ 1600 de sortimente în palmares.
Comparativ cu americanii care consumă mai multe sortimente de brânzeturi procesate, ne bucurăm că facem parte dintre europeni, care sunt adepții consumului de brânzeturi proaspete, autentice și de bună calitate.
Care sunt cele mai apreciate sortimente de brânză?
Printre sortimentele de brânzeturi europene, cele mai apreciate și în rândul celorlalte popoare, francezii se mândresc cu brânza brie, camembert și roquefort, olandezii cu gouda, italienii cu mozzarella, ricotta și parmezan, britanicii cu cheddar și stilton, acestea fiind cele mai cunoscute tipuri de brânzeturi dintr-o arie diversă.
Însă și românii se mândresc cu brânza telemea de Sibiu și brânza de burduf de la Rucăr, chiar dacă nu sunt în topul celor enumerate, gustul acestora este mult apreciat la noi.
Ce putem pune pe un platou cu brânzeturi pentru a satisface toate gusturile?
Pentru a pregăti un platou perfect cu brânzeturi, bineînțeles că vom alege din sortimentele cele mai de top, chiar dacă sunt mai ciostisitoare, prețul acestora se va reflecta, fără doar și poate în gustul lor.
Pe aceeași temăRecomandarea interlocutorului de azi, Alexandru Pițigoi, este aceea ca pe un platou de brânzeturi, pentru a face impresie maximă, trebuie să existe varietate de gusturi, dar și de texturi, deci o varietate de brânzeturi preparate din mai multe tipuri de lapte.
Ca exemplu, el a pus pe un astfel de platou o brânză de capră cu mucegai, maturată, apoi o brânză cu textură moale și gust intens din bucătăria italienească, urmată de o brânză de oaie din Pirinei, după care a optat pentru o altă brânză maturată timp îndelungat, o brânză din lapte proaspăt de vacă, din bucătăria elvețiană și culminând cu o brânză brie din lapte de vacă. Așadar, cu cât avem mai multe sortimente de gusturi și texturi pe platoul cu brânzeturi, cu atât aprecierile consumatorilor vor fi maxime.
Dar, una dintre condițiile ca aceste brânzeturi să fie puse maxim în valoare, începând cu impresia vizuală este modul în care sunt feliate, așa încât să se poată observa texturile. Dacă sunt brânzeturi care au o crustă specială, atunci când le tăiem trebuie să urmărim ca această crustă să nu predomine, feliem brânzeturile în bastonașe, așa încât această crustă să fie vizibilă doar la capetele scurte.
Multe detalii despre alegerea sortimentelor de brânzeturi și de ce platoul cu brânzeturi este alegerea perfectă pentru orice ocazie, aflați accesâmd materialul video de mai sus!