Ce poți pune pe un platou cu aperitive pentru mesele festive

Pentru că sărbătorile continuă și îți dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu preparate gustoase, avem câteva idei cu ce poți pune pe un platou cu aperitive pentru mesele festive.

Platou cu aperitive pentru mesele festive

shutterstock

Indiferent că alegem să petrecem o zi de sărbătoare, alături de cei dragi, acasă sau la restaurant, se spune că oglinda unei mese festive este platoul cu aperitive.

Atunci când platoul cu aperitive impresionează din start și restul preparatelor vor fi apreciate, chiar dacă vor fi mai puțin gustoase și aspectuoase.

Platoul cu aperitive festive trebuie să impresioneze în primul rând prin aspect și diversitatea preparatelor, prin forme și culori. Dar nici gustul nu trebuie să fie lăsat în plan secundar.

Nu avem nevoie de preparate complexe pentru a crea un platou ideal cu aperitive pentru mesele festive, însă nu trebuie să ne mulțumească doar clasicele mezeluri din comerț. Atunci când platoul cu aperitive conține o diversitate de preparate gustoase, create în bucătăria noastră, aprecierile vor fi maxime.

Iată câteva idei cu ce poți pune pe un platou cu aperitive pentru mesele festive:

1. Pui crispy, sau pui pane, șnițele de pui, de porc sau de vită. Sunt gustoase, sunt crocante, au aspect plăcut și, în plus, se prepară ușor din doar câteva ingrediente.

2. Salată de icre, nelipsită de pe un platou cu aperitive. Se poate servi pe felii pe pâine prăjită, pe diverși biscuiți sărați, crackers, pe felii de legume, etc. Este simplu și ușor de preparat, orice gospodină știe să o facă.

3. Ruladă de spanac cu cremă de brânză. Aceasta va da o notă aparte platoului cu aperitive, atât prin gust cât și prin aspect și culoare.

Vedeți aici o rețetă de ruladă de spanac cu cremă de brânză

4. Salată de vinete. preparată în modul simplu, sau cu maioneză, salata de vinete este pe gustul tuturor, iar dacă mai adăugăm și câteva felii de roșii, îi dăm o notă de prospețime și o pată de culoare.

5. Ouă umplute. Pentru ouăle umplute avem mai multe opțiuni. putem să le umplem cu o compoziție clasică de pate din ficat, cu o salată de ciuperci cu maioneză, cu o pastă de pește, de avocado, etc.

Citește și: Rețete de ouă umplute de Revelion care îți vor impresiona musafirii

6. Roșii umplute cu brânză și ceapă verde. combinația de roșii cu brânză este îndrăgită de toată lumea, însă dacă alegem să umplem roșiile cu brânză și nu doar să le punem separat pe platou, aspectul va fi impresionant. În plus, putem opta pentru a combina mai multe tipuri de brânzeturi, iar în amestec cu ceapă verde, sau verdeața preferată, gustul va fi mai fresh, mai plăcut.

7. Mousse de ton, de somon, sau de hering, simplu sau cu castraveți acri, este un alt aperitiv deosebit cu care veți impresiona. Merge servit în cupe mici, în boluri speciale, sau pe felii de pâine prăjită, pe felii de lămâie ca și icrele, etc.

8. Crochete de cașcaval cu cartofi. Micuțe și frumos rumenite vor concura cu succes chifteluțele clasice, pe care le putem exclude. Putem chiar opta pentru chifteluțe din pește.

9. Salată de boeuf, sau salată de legume cu maioneză și iaurt. Genul acesta de salată este nelipsit de pe platourile cu aperitive festive, pentru că este gustoasă și plină de culoare.

10. Grisine în manta de bacon. Avem nevoie și de ceva crocant și ușor, iar aceste grisine înfășurate cu felii subțiri de șiunculiță sau bacon sunt mai mult decât perfecte. În plus, se pregătesc rapid. Se pot chiar da și la cuptor pentru 5-6 minute, așa încât și baconul să devină crocant.

Idei cu ce poți pune pe un platou cu aperitive pentru mesele festive sunt foarte multe, doar trebui să dăm frâu imaginației și să le alegem pe cele care ne reprezintă gustul, dar și gusturile celor dragi.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri