Antena

Rețetă de pui cu velouté de morcovi. Cum prepari o mâncare delicioasă pentru toată familia

Mesele în familie sunt cele mai bune! Astăzi descoperim împreună o rețetă delicioasă de velouté de morcovi cu pui, un dish special ce va impresiona cu siguranță pe toată lumea. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 31 Octombrie 2023, 16:44 | Actualizat: Marti, 31 Octombrie 2023, 16:44
Galerie de imagini
Rețetă de pui cu velouté de morcovi.
Neatza cu Răzvan și Dani

Veloutéul de morcovi este o rețetă clasică de supă cremă din bucătăria franceză, iar combinația cu pui este cu adevărat excepțională.

Aceasta rețetă este perfectă pentru oricare masă din zi, alături de bucățile de pui proaspete, aromate și prăjite în tigaie la foc mic. Rețeta nu este deloc complicată, are un timp mediu de gătire și aduce satisfacție deplină.

O rețetă delicioasă de pui cu velouté de morcovi

Nicolai Tand a prezentat la la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta de pui cu velouté de morcovi și a dat detalii despre ingredientele speciale pe care le folosește, dar și calitatea lor, pentru a beneficia de arome surprinzătoare.

Nicolai Tand s-a aprovizionat pentru rețeta de astăzi cu pui de la măcelăriile PENNY, unde a găsit cele mai mari și proaspete bucăți de pui pentru rețeta de astăzi: "Uite ce bucăți mari, frumoase, de piept de pui. Îmi place să trec pe la PENNY că acolo au și carmangeriile care sunt lângă, bade, și dacă vrei să faci o mâncare bună, îți trebuie un produs de calitate și neapărat proaspăt".

În măcelăriile PENNY găsești carne de porc, pasăre și vita ca să le combini cum vrei tu în mâncăruri delicioase. Când vine vorba de carne, un lucru e clar: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea dă gustul, textura și savoarea, ne recomandă Nicolai Tand. Iar când vine vorba de prospețime, nimic nu bate o măcelărie adevărată.

Ingrediente

Mod de preparare:

Puiul se trage la tigaie, împreună cu un pic de unt, un pic de ulei, usturoi, sare și piper. După ce puiul prinde culoare pe toate părțile, adăugăm un pic de apă și punem capac la tigaie până când este gata.

Separat, într-o altă tigaie, punem la fiert morcovul curățat, împreună cu un pic de lapte, apă și sare. Cand e aproape gata fiert morcovul, adăugăm putină curcuma pentru culoare și aromă.

Recomandari A1

Când e gata fiert, blendăm împreună cu untul. Blendăm bine și eventual îl tragem și printr-o sită, ca să fie foarte fin. Velouté-ul de morcovi trebuie să aibă textură foarte, foarte cremoasă, chiar spumoasă.

Se servește puiul lângă velouté de morcov și lângă bulgur, iar peste crema se așază frumos o lingură de ricotta.

Cu 15 minute înainte să fie gata puiul și crema de morcov se pune bulgurul la înmuiat în apă fierbinte. Astfel va fi gata odată cu celelalte preparate ale acestui dish.

Intrați și voi pe site-ul penny.ro si descoperiți cel mai apropiat magazin PENNY cu măcelarie.

Whatsapp LinkedIn
retete retete morcovi retete pui
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Influencerul Alin Borcan s-a filmat LIVE când agresează o femeie pe stradă pentru o provocare pe TikTok
Citește și
Rețetă tradițională de tobă de casă. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din acest preparat
Rețeta de zacuscă de ghebe ca la mama acasă. Cum să obții gustul copilăriei pas cu pas
Fructul cu puteri vindecătoare pentru organism. Se găsește în toate pădurile din România și...
Cea mai bună cafea fără cofeină. Cum să faci acasă o băutură sănătoasă, revigorantă și...
Video recomandate
Video
Citește și