Rețeta zilei la Super Neatza, 13 septembrie 2021. Vinete umplute cu carne de porc și de vită, rețeta lui Vlăduț
În ediția din 13 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a pregătit un preparat de sezon pe bază de vinete cu carne de porc și vită, roșii, ceapă, usturoi și mult rozmarin, rețetă pe care a denumit-o "Vinete îmbrățișate".
Publicat: Luni, 13 Septembrie 2021, 14:58 | Actualizat: Miercuri, 22 Septembrie 2021, 10:28Pentru că este sezonul vinetelor, legumele vedetă ale verii dar și ale toamnei, Vlăduț, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza, a gătit în cadrul matinalului o delicioasă rețetă de vinete umplute cu carne de porc și de vită. Este o rețetă pe care o puteți prepara și voi acasă, respectând lista de ingrediente și etapele preparării, așa cum le-a detaliat Vlăduț.
Vinete umplute cu carne de porc și de vită - Ingrediente
- 2 vinete mai mici
- 1-2 vinete mari
- sare și piper
- ulei de măsline
- piept de porc fiert și afumat
- pulpă de vită
- 1-2 cepe roșii
- 1-2 căței de usturoi
- roșii cherry
- 2 gogoșari
- rozmarin
- puțin unt
- brânză de oaie, pentru servit
Rețeta de Vinete umplute cu carne de porc și de vită - Mod de preparare
Pentru această rețetă, Vlăduț a ales două tipuri de vinete. Un tip de vinete mai mici pe care le-a folosit pentru umplut și un tip de vinete mai mari pe care le-a folosit la umplut alături de celelalte ingrediente.
Vinetele mari se curăță de coajă și se toacă în cuburi mici. Se călește o ceapă tocată mărunt în ulei încins, se adaugă carnea de pprc tocată în cuburi și cuburile de vinete. se amestecă bine ingredientele până se pătrund, asezonându-le cu sare și piper.
Carnea de vită se toacă în cuburi și se rumenește în unt cu rozmarin. Se adaugă și un cățel de usturoi tocat mărunt. Apoi se adaugă peste celelalte ingrediente și se mai lasă pe foc pentru a se întrepătrunde bine gusturile. Spre final, se adaugă și gogoșarii curățați și tocați cuburi.
De la vinetele mici se crestează un capac longitudinal, însemnând aproximativ 1/4 din vânătă. Cu ajutorul unei linguri se scobește interiorul vinetelor lăsând margini de 5-6 mm grosime. Se stropesc cupele de vinete în interior cu ulei de măsline, se presară puțină sare și rozmarin, se adaugă și rondele mici de usturoi și se dau vinetele la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.
Cupele de vinete coapte la cuptor se umplu cu ingredientele de mai sus și se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, atât cât să se așeze bine ingredientele în interior și să-și întrepătrundă aromele. În timpul servirii se adaugă roșii cherry, tăiate în cuburi, pentru un plus de prospețime și brânză de oaie sărată, pentru un plus de gust.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de vinete umplute cu carne de porc și de vită, dar și pentru a nu pierde tipsuri interesante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.
Și dacă îndrăgiți preparatele cu vinete, pentru una dintre mesele principale ale zilei, vă mai recomandăm o rețetă de vinete la cuptor cu mozzarela și sos de roșii cu usturoi.